Brandstoffen en smeermiddelen voor 2-takt motoren

Met het Optimum System heeft u alles bij de hand

STIHL brandstoffen Beter dan wie ook weten wij wat de motoren van STIHL nodig hebben om maximaal te presteren. We hebben ze immers zelf gebouwd. Daarom ontwikkelen en testen we de oliën, vetten en brandstoffen voor onze machines zelf: in het eigen labo van STIHL, tijdens talrijke duurtests en bij praktijktests op het terrein.
Bij STIHL werken chemici, ingenieurs en gebruikers nauw samen om tot optimale resultaten te komen voor mens, machine en milieu. Dat succesvolle principe noemen we het STIHL Optimum System.

Het STIHL Optimum System

In het ultramoderne STIHL ontwikkelingscentrum dat over een eigen labo beschikt, zijn meer dan 500 medewerkers aan de slag. Ingenieurs en chemici stemmen er de STIHL brandstoffen en machines perfect op elkaar af.

Op meer dan 100 testbanken worden de STIHL brandstoffen en machines aan doorgedreven werkings- en duurtests onderworpen. Alleen wanneer de modellen die extreme beproevingen doorstaan, komen ze in de handel.

Bij de praktijktests worden zowel de smeer- en brandstoffen als de machines zelf in de meest uiteenlopende gebruiksomstandigheden op de proef gesteld. De resultaten worden direct weer verwerkt om een optimale kwaliteit te verkrijgen.

De voordelen voor mens, machine en milieu

Een vermogen dat u voelt

Van nul tot honderd: de gepatenteerde* brandstofsamenstelling van de 2-takt benzine STIHL MotoMix laat de STIHL motoren op het maximale toerental draaien.

 • Uiterst vlotte starts: de gepatenteerde samenstelling (EP 2031043) zorgt ervoor dat de motor vlot en zonder aarzelen start
 • Optimale acceleratie: snel en krachtig over het hele toerentalgebied
 • Soepele en probleemloze werking: ook bij plotseling wisselen van gas

* in bepaalde landen in Europa

Optimale bescherming voor de machine

Het is de mengeling die het hem doet: de STIHL 2-takt benzine MotoMix is vooraf met de hoogwaardige motorolie STIHL HP Ultra vermengd en biedt een duurzame motorbescherming.

 • De best mogelijke motorsmering: met een hoogwaardige synthetische olie
 • Optimale zuiverheid: dankzij een verbranding waarbij zo goed als geen roetafzettingen ontstaan
 • Bijzonder vriendelijk voor de motor: gaat optimaal samen met alle materialen en onderdelen in de machine.

Gebruiksvriendelijke bediening

Ontworpen om u het leven gemakkelijk te maken: of u nu de tank vult of de motor laat draaien: met de STIHL brandstoffen, zoals de speciale mengsmering STIHL MotoMix, werkt u altijd met een gerust gemoed.

 • Geen gevaar voor de gezondheid: de brandstofdampen bevatten zo goed als geen stoffen zoals olefinen en aromaten (bijv. benzol).
 • Zuivere verbranding: dankzij de bijzonder zuivere grondstoffen
 • Praktisch in het gebruik: een gebruiksklare mengeling die u in de juiste omstandigheden tot 5 jaar kunt bewaren*

* Luchtdicht afgesloten in technisch goedgekeurde jerrycans. Bij een temperatuur van max. 20 °C, in een bij voorkeur droge en donkere opslagruimte.

Goede cijfers voor het milieu

Zuiver werk: STIHL brandstoffen bieden een uiterst hoog rendement en sparen op een duurzame manier het milieu en het grondwater.

 • Minder schadelijke stoffen: een lage CO2-uitstoot dankzij de bijzonder zuivere grondstoffen
 • Biologisch afbreekbaar: STIHL HP Ultra wordt binnen 21 dagen voor meer dan 80% biologisch afgebroken
 • Een lage belasting van het milieu: bijvoorbeeld door de lage watervervuilingsklasse
STIHL Optimum System Het STIHL Optimum System

Bekijk de video
STIHL brandstoffen De speciale 2-takt benzine STIHL MotoMix

Ontdek STIHL MotoMix