Gebruikstips en onderhoud

Met STIHL efficiënt en in alle veiligheid werken

Uw veiligheid is altijd een belangrijk aspect van ons dagelijkse werk. Om die reden bieden wij u deze veiligheids- en gebruikstips voor onze producten aan zodat u efficiënt en veilig kunt werken.

Robotmaaier onderhouden: voor een lange levensduur

Door je robotmaaier regelmatig te onderhouden voorkom je overmatige slijtage. Wij hebben de belangrijkste onderhoudstips voor je samengevat.

Grastrimmer, kantenmaaier en bosmaaier tips

Hier vind je onder andere praktische tips voor veilig werken met een grastrimmer, kantenmaaier of bosmaaier. We tonen bijvoorbeeld ook hoe je een grastrimmer, kantenmaaier of bosmaaier correct onderhoudt en opbergt.

Kettingzagen tips

Hier vind je praktische tips voor een vlotte start van je kettingzaag, correct onderhoud, het aanspannen van de ketting  en veel meer. Zo werk je veilig en efficiënt, terwijl je er nog plezier aan beleeft ook.

Heggenscharen tips

Om er voor te zorgen dat je heggenschaar lang en goed presteert, is regelmatig onderhoud nodig. Ontdek hoe je jouw heggenschaar goed kan onderhouden en reinigen, en waar je op moet letten als je ze zelf wil slijpen.

Grasmaaier tips

De grasmaaier is niet weg te denken bij tuinonderhoud. Een goed werkende machine en scherpe messen geven een optimaal resultaat en plezier bij het werk. Een correcte opberging in de winter verzekert bovendien een goede start in het voorjaar.

Alles over accu's

Er doen nog steeds veel verhalen de ronde over accu's, die echter niet meer van toepassing zijn op de moderne accutechnologieën. Wie lithium-ionaccu's gebruikt, hoeft hier dan ook vaak geen rekening mee te houden. We geven je daarom graag actuele tips over onder andere het opladen en de bewaring van accu's.

De juiste manier om heggen te snoeien

Voor iedereen die zijn heggen wil onderhouden ...

Winteronderhoud door STIHL dealers

Winteronderhoud door STIHL dealers

Het gazon heeft zijn laatste maaibeurt gehad, de hagen zijn gesnoeid: de winter is een korte periode van rust in de tuin. Hét moment om je STIHL machine(s) naar een STIHL dealer te brengen voor winteronderhoud.

Waarvoor gebruik je een grondboor?

Waarvoor gebruik je een grondboor?

Een grondboor is een handig gereedschap bij het maken van een plantgat, het plaatsen van een schutting of allerlei andere klussen. Benieuwd waar jij een grondboor voor kan gebruiken? Lees dan verder.

Snoeiafval composteren? Gebruik een hakselaar!

Snoeiafval composteren? Gebruik een hakselaar!

Compost is een geweldige bodemverbeteraar. Je kan ook je snoeiafval composteren, bijvoorbeeld met behulp van een hakselaar. Wij geven je wat tips.

Draag zorg voor je veiligheidsuitrusting, zodat ze zorg kan dragen voor jou!

Draag zorg voor je veiligheidsuitrusting, zodat ze zorg kan dragen voor jou!

Je veiligheidsuitrusting springt keer op keer voor jou in de bres, maar doe jij het nodige om er voor te zorgen dat je er op kan blijven rekenen? Net zoals voor je machine geldt dat een goed onderhoud cruciaal is voor het behoud van de kwaliteit, duurzaamheid en comfort. Hier zijn vijf tips om je veiligheidsuitrusting in topconditie te houden.

Installatie van de iMOW® robotmaaier

Tuintips van de vakman: zo eenvoudig is de installatie van de iMOW® robotmaaier

Wat als… je het onderhoud van je gazon volledig zou kunnen overlaten aan een robot? De iMOW® robotmaaier zorgt niet alleen voor een perfect maairesultaat, het fijngemalen gras geeft ook voedingsstoffen terug aan de bodem.

MotoMix alkylaat brandstof

STIHL MotoMix®: goed voor mens, machine & milieu

Net als een topatleet op z'n voeding moet letten, heeft uw STIHL benzinemotor de geschikte brandstof nodig om topprestaties te leveren. Ongeacht of het om een kettingzaag, bosmaaier of bladblazer gaat, de kant-en-klare STIHL MotoMix® is speciaal ontwikkeld om uw STIHL benzinemachine optimaal te laten renderen én de levensduur te verlengen. Ontdek waarom MotoMix® goed is voor mens, machine & milieu.

De motorzeisen

Een perfect werkgebied voor de STIHL motorzeisen …

Persoonlijke veiligheidsuitrusting STIHL

STIHL hecht bijzonder veel belang aan een comfortabele, persoonlijke veiligheidsuitrusting die een optimale bescherming biedt ...

YouTube STIHL - Ons kanaal op YouTube

Bezoek ons kanaal op YouTube, u vindt er video's over het merk en de producten van STIHL.

Video's van STIHL op YouTube