Rugbladblazers

FilterIconFilteren

Accessoires

HOOG COMFORT DANKZIJ EEN RUGBLADBLAZER, ZELFS BIJ LANGDURIG GEBRUIK

Onze rugbladblazers zijn krachtige hulpmiddelen die professionele gebruikers ondersteunen bij veel verschillende opruimtaken. De apparaten werken stil en trillingsarm. Bovendien kan je met de ruggedragen modellen bijzonder comfortabel en ergonomisch werken.

RUGGEDRAGEN BLADBLAZERS VOOR TUINEIGENAREN EN PROFESSIONALS

Vooral in de herfst wanneer de bladeren vallen, maar ook bij grote evenementen, treedt er vervuiling op die door de gemeente of organisatoren van de evenementen moet worden verwijderd. Deze taken nemen vaak veel tijd in beslag en vereisen krachtige apparaten. STIHL rugbladblazers zijn hier een goede keuze, omdat ze een hoge blaaskracht met een hoge arbeidsergonomie combineren. Onze bladblazers voor op de rug bieden hoge prestaties en zijn ontworpen voor langdurig gebruik. Dankzij de hoge arbeidsergonomie en verschillende blaasmonden kan je verschillende opruimwerkzaamheden bijzonder effectief en krachtbesparend uitvoeren.

EEN BLADBLAZER VOOR OP DE RUG: PRAKTISCH EN COMFORTABEL

Om je te ontlasten en het werk zo comfortabel mogelijk te maken, beschikt het draagsysteem van onze apparaten over een ademende rugbekleding. Elk van onze rugbladblazers is eenvoudig te verplaatsen, omdat er ook een draaggreep is geïntegreerd. Onze krachtigste rugbladblazers leveren wij bovendien met heupriem. Met name bij langdurig gebruik vergemakkelijken riemen de werkzaamheden.

KRACHTIGE PRESTATIES DANKZIJ PASSENDE MOTOR

Elke ruggedragen blazer heeft een krachtige motor. STIHL gebruikt twee typen motoren:

  • De STIHL 2-MIX-motor is zo ontworpen dat er een luchtlaag ontstaat tussen de verbrande brandstof in de verbrandingskamer en de verse brandstof in het carter. Deze maatregel zorgt voor een doelgerichte scheiding van de uitlaatgassen en vermindert tegelijk het brandstofverbruik tot 20 procent in vergelijking met een conventionele STIHL motor zonder 2-MIX-technologie. Dit milieubewuste gebruik gaat niet ten koste van het koppel, waardoor de prestaties constant hoog blijven.
  • De STIHL 4-MIX-motor maakt gebruik van een symbiose tussen 2-taktmotor en 4-taktmotor. Het benzine-oliemengsel produceert minder uitlaatgassen terwijl het dankzij het bypass-kanaal over de motor wordt verdeeld. Een klassieke olieverversing is niet meer nodig. Door een goede smering tijdens het bijvullen zijn er ook geen zware onderdelen zoals een carterpan en oliepomp nodig, waardoor de motor lichter en stiller is.

Afhankelijk van het gebruiksdoel en de werkwijze kan je kiezen welk motortype optimaal bij je past.

STIHL RUGBLADBLAZERS: STILLE WERKING DANKZIJ LAGE TRILLINGEN

Om de trillingen van de motor op de rug tot een minimum te beperken, beschikken onze ruggedragen blazers over het STIHL antitrillingssysteem. Dit vermindert de trillingen van de motor duidelijk ten opzichte van apparaten zonder deze functie. Bovendien hebben onze bladblazers die op de rug worden gedragen een multifunctionele handgreep waarin de bediening van de motor is geïntegreerd. De bediening wordt daardoor bijzonder eenvoudig en veilig.

GEOPTIMALISEERD VOOR GELUIDGEVOELIGE OMGEVINGEN

In lawaaigevoelige omgevingen zoals woongebieden, scholen of ziekenhuizen zijn bladblazers met een laag geluidsniveau vaak een populair hulpmiddel. STIHL biedt met de rugbladblazers met 4-MIX-motor een bijzonder geluidsarm apparaat aan. Dankzij de ingebouwde geluiddemper wordt het waargenomen geluid duidelijk gereduceerd.