Benzineheggenscharen / benzineheggenscharen op steel

FilterIconFilteren

Toepassingsgebied
Gebruiker
Type toepassing
Aandrijving
Gewicht
Snijlengte
Prijs
Actie
7 van 7 Producten

Accessoires

BENZINEHEGGENSCHAREN VOOR PROFESSIONEEL ONDERHOUD VAN HEGGEN

Een krachtige, snoerloze STIHL benzine-heggenschaar is ideaal voor grote terreinen en bij park- en landschapsverzorging.

KRACHTIG SNOEIEN MET EEN STIHL HEGGENSCHAAR OP BENZINE

Heggen vormen een mooie natuurlijke afscherming, maar hebben ook regelmatig onderhoud nodig. Een heggenschaar, al dan niet op steel, met benzineaandrijving is hiervoor een effectief werktuig, vooral voor professionals in de tuin- en landschapsverzorging. Zo kan je heesters, struiken en heggen nauwkeurig snoeien en het struikgewas uitdunnen. De voordelen die je met een benzineapparaat in huis haalt, liggen voor de hand: Door het hoge vermogen kan je bijzonder vlot werken. Ze zijn niet afhankelijk van een stroomvoorziening en beschikken daardoor over een vrijwel onbeperkt bereik.

AANKOOPTIPS VOOR EEN BENZINEHEGGENSCHAAR

De STIHL heggenscharen op benzine zijn efficiënt en draadloos. Er zijn verschillende modellen, zoals de Comfortversie (C) met ErgoStart (E), voor het trimmen (T) of voor het snoeien (R).

  • Snijlengte: de snijlengte van de messenbalk is doorslaggevend voor het bereik en de nauwkeurigheid bij het onderhoud van een heg: over het algemeen kunnen met een korte snijlengte precieze, fijne sneden worden verkregen. Een langer mes maakt daarentegen nauwkeurige sneden over een groter oppervlak mogelijk.
  • Gewicht: zorg voor een zo laag mogelijk totaalgewicht op basis van het gewenste vermogen en de geplande toepassing: hoe lichter het apparaat, hoe langzamer de spieren vermoeid raken.
  • Toepassing: sommige modellen zijn speciaal ontworpen voor trimmen (T) of snoeien (R).
  • Motor: kies een apparaat met het juiste motorvermogen voor uw toepassingen. Al onze verbrandingsmotoren werken krachtig, betrouwbaar en trillingsarm dankzij het standaard ingebouwde STIHL antitrillingssysteem. Onze STIHL 2-MIX motor is bijzonder zuinig.
  • Comfort en ergonomie: veel kenmerken zorgen voor een gemakkelijkere hantering, zoals de draaibare multifunctionele greep, de starthulp STIHL ErgoStart (E), het STIHL antitrillingssysteem, het dubbelzijdig geslepen snijmes, de zonder gereedschap te openen tankdop en de geleidingsbescherming voor de messenbalk.

BENZINE-HEGGENSCHAAR OP STEEL VOOR HOGE HEGGEN

Als je grote en vooral hoge heggen wilt snoeien, kan je zelfs met een krachtige benzine-heggenschaar tegen uw grenzen aanlopen. Gebruik voor hoge heggen een benzine-heggenschaar op steel. Als je eenmaal een heggenschaar op steel hebt gebruikt, kan je je het werk in de tuin niet meer voorstellen zonder het gereedschap. Dankzij de steel waaraan de messenbalken zijn bevestigd, kan je moeiteloos tot 3,5 meter hoge heggen bereiken. Bij STIHL vind je modellen met een kortere of langere steel voor verschillende hoogten. Onze krachtige benzine-apparaten bieden dankzij de trapsgewijs zwenkbare messenbalk en de praktische ronde greep een hoog werkcomfort. Ook hier geldt: met het draadloze apparaat geniet je onbeperkte bewegingsvrijheid.

AANKOOPTIPS VOOR EEN BENZINE-HEGGENSCHAAR OP STEEL

Met de juiste benzine-heggenschaar op steel gaat snoeien op privé- of op openbaar terrein een stuk gemakkelijker. Bij de aanschaf komt het aan op de hoogte en het totale oppervlak van de te snoeien heggen: hoe langer de messen van de heggenschaar, hoe sneller je rechte heggen kan snoeien. Als je echter exacte of kunstzinnige vormen wilt snoeien, moet je een kortere snijlengte kiezen voor een precieze snede. Ook de dikte van de takken is belangrijk: als je je werkzaamheden vooral op de randen concentreert en de haag regelmatig snoeit, zal je over het algemeen alleen jonge takken snoeien. Hiervoor volstaat een gemiddeld vermogen. Maar hoe meer werk op je afkomt, hoe krachtiger je benzine-heggenschaar moet zijn om de groei van de heg in toom te houden.


Onze heggenscharen op steel met benzineaandrijving beschikken standaard over de volgende kenmerken: een brandstofbesparende STIHL 2-MIX motor, STIHL ErgoStart voor comfortabel starten en dubbelzijdig geslepen messen. Daar komen nog modelspecifieke componenten bij, zoals de praktische ronde greep. Deze maakt ook bij weinig ruimte een grote bewegingsvrijheid en eenvoudige bediening mogelijk. Met ons snelverstelsysteem kan de messenbalk in beide richtingen tot 145° worden versteld.