Elektrische heggenscharen / elektrische heggenscharen op steel

FilterIconFilteren

Accessoires

ELEKTRISCHE HEGGENSCHAREN: VOOR ONDERHOUD VAN HEGGEN IN DE BUURT VAN HET HUIS

STIHL elektrische heggenscharen en heggenscharen op steel zijn krachtig en bijzonder stil. Daardoor zijn ze ideaal voor geluidsgevoelige omgevingen rond het huis.

STIHL ELEKTRISCHE HEGGENSCHAREN ZIJN HANDZAAM, STIL EN KRACHTIG

De elektrisch aangedreven heggenscharen en heggenscharen op steel van STIHL zijn bijzonder stil en daardoor aangenaam voor zowel de gebruiker als de bewoners. Bij werkzaamheden dicht bij huis komen de sterke punten van deze elektrische apparaten bijzonder goed tot hun recht: door de stroomvoorziening hoef je niet op het vulniveau van de tank of accu te letten en kan je ongestoord aan het werk gaan. Voor afgelegen hoeken van de tuin kan de actieradius worden vergroot met behulp van een verlengsnoer.

HEGGEN NAUWKEURIG SNOEIEN MET EEN HOOG VERMOGEN

Het assortiment elektrische heggenscharen van STIHL biedt verschillende apparaten voor het trimmen van kleinere heggen, maar ook voor heggen met dikke takken of struiken. Zo bieden wij je elektrische heggenscharen op steel met kortere messen die speciaal geschikt zijn voor het snoeien van jonge loten en dunne takken. Maar in ons assortiment vind je ook krachtige elektrische stokheggenscharen met een langer mes, die vooral voor dikkere takken en struiken ingezet kunnen worden.


Elektrische heggenscharen van STIHL worden gekenmerkt door een nauwkeurige snede, een uitgekiende mesvorm en een soepele loop. Een evenwichtige gewichtsverdeling zorgt voor een goede hanteerbaarheid. Zelfs onze krachtige heggenscharen zijn licht van gewicht en daardoor geschikt voor langdurige werkzaamheden.

WAT BIEDEN DE ELEKTRISCHE HEGGENSCHAREN VAN STIHL

Onze heggenscharen die elektrisch zijn, zijn standaard voorzien van allerlei slimme functies. Alle modellen zijn uitgerust met een kabeltrekontlasting voor een veilige aansluiting op de verlengkabel. Zo kan je vrij bewegen met het apparaat, zonder risico op een onderbreking.


Bij de lichte en handzame modellen beschermt de geïntegreerde handbescherming je handen, terwijl een optimaal zicht op de snijmessen behouden blijft. Bovendien ontziet de trillingsarme constructie de armen. Zo word je minder snel moe tijdens het tuinieren. De draaigreep, die in vijf verschillende standen kan worden gezet en een geïntegreerde armsteun heeft, maakt nauwkeurig en comfortabel werken in vrijwel elke positie mogelijk.


De messen van de krachtigere modellen zijn gevormd met een laserstraal en geslepen met diamantschijven. Omdat de snijkanten zijn gehard, zijn ze sterk belastbaar en blijven ze lang scherp. Met een slagfrequentie tot 3.400 slagen per minuut zorgen de snelle snijmessen voor effectieve resultaten bij het tuinieren. De snelle mechanische messtop stopt de messen van de elektrische heggenschaar wanneer u de hendel loslaat – betrouwbaar en in minder dan een seconde.

ELEKTRISCHE HEGGENSCHAAR MET TELESCOOPSTEEL VOOR HOGE HEGGEN

Een keurig gesnoeide haag ziet er goed onderhouden uit en dient, als hij hoog genoeg is, als een groene afscherming aan de perceelgrens. Bijzonder hoge en brede heggen nauwkeurig snoeien en in vorm brengen gaat bijna moeiteloos met een elektrische heggenschaar op steel. Met deze heggenschaar kan je lage heggen, bodembedekkers of struiken dicht bij de grond snoeien in een comfortabele positie. Onze heggenscharen op steel zijn verkrijgbaar in verschillende steellengtes: met een kortere steel kan de heggenschaar worden gebruikt voor het snoeien van lage heggen, met een langere steel voor het trimmen van hoge en brede heggen – en om grotere afstanden te overbruggen. Dit is belangrijk als je je heg over een perk of een soortgelijk obstakel heen wilt onderhouden.

UITRUSTING VAN DE ELEKTRISCHE HEGGENSCHAREN OP STEEL VAN STIHL

Elektrische heggenscharen op steel van STIHL zijn ontworpen om het snoeien van heggen zo comfortabel en eenvoudig mogelijk te maken. Om ook op moeilijk bereikbare plekken zonder problemen te kunnen snoeien, kunnen de messenbalken trapsgewijs worden gedraaid. De handige ronde handgreep van de heggenscharen met lange steel zorgt voor een gemakkelijke en nauwkeurige geleiding van het apparaat en een deel van de trillingen wordt geabsorbeerd door de softgrip.


Onze heggenscharen op steel zijn standaard voorzien van een afneembare draagriem. Zo kan je ook langere tijd achter elkaar werken zonder moe te worden. Om de apparaten bijzonder gemakkelijk te kunnen draaien, is het ophangoog voor de draagriem draaibaar. Ook hier wordt door een kabeltrekontlasting voorkomen dat de stekkerverbinding per ongeluk wordt losgekoppeld wanneer er aan de kabel wordt getrokken.