€ 1.544,00
Alle prijzen zijn inclusief 21% btw.
Kies product
Enkel beschikbaar bij een STIHL dealer
Dit product is enkel beschikbaar bij STIHL dealers. Contacteer je STIHL dealer om meer informatie over de beschikbaarheid te ontvangen.

Benzinebosmaaier FS 491 C-EM: een krachtige bondgenoot voor landschapsonderhoud

De krachtige benzinebosmaaier STIHL FS 491 C-EM heeft een grote maaicirkel van 520 mm. Voor vakmensen die actief zijn in het groenonderhoud gaat het werk dus snel vooruit. Deze professionele machine is uitgerust met het STIHL antivibratiesysteem en produceert dus zeer weinig trillingen tijdens het maaien. Zo spaar je je spieren en gewrichten. De dubbele handgreep zorgt voor een natuurlijke beweging van de bosmaaier.

Dankzij de functie STIHL ErgoStart start je de machine moeiteloos, waardoor ze nog gemakkelijker te gebruiken is. Het volledig elektronisch motormanagementsysteem STIHL M-Tronic zorgt bovendien voor gemakkelijk starten en een altijd optimaal motorvermogen. De STIHL FS 491 C-EM is uitgerust met de laatste versie van M-Tronic 3.0. De benzinebosmaaier is ook voorzien van een universeel aandrijfmechanisme met mogelijkheid om bij te smeren, essentieel voor een lange levensduur van je machine.

De geoptimaliseerde bescherming aan de onderkant van de FS 491 C-EM zorgt voor een goed zicht op het werkoppervlak en verbetert bovendien de opbergmogelijkheden wanneer je je bosmaaier opbergt.

De FS 491 is veelzijdig inzetbaar: hij is compatibel met een maaikop, grassnijblad, driehoeksmes, hakselmes of zelfs een cirkelzaagblad.

Benzinebosmaaier FS 491 C-EM L: met lange steel voor nog meer comfort

De benzinebosmaaier STIHL FS 491 C-EM L is bijzonder comfortabel. Hij kan ook uitgerust worden met een STIHL BrushCut driehoeksmes met een diameter van 300 mm en helpt professionele gebruikers in het landschapsonderhoud, gemeentewerkers of zelfs landbouwers om al hun taken efficiënt uit te voeren. Zelfs taai gras en dicht struikgewas zijn geen probleem voor dit professionele snijgereedschap van hoogwaardig staal. Het driehoeksmes 300-3 is indien nodig ook omkeerbaar. De lange steel van de FS 491 C-EM L zorgt voor extra comfort bij langdurig maaiwerk over grote oppervlakken. Ook bijzonder handig voor grote gebruikers.

Opmerking: gebruik voor je veiligheid dit snijgereedschap enkel met een STIHL beschermkap voor kantenmaaiers en bosmaaiers.

 • Krachtige benzinebosmaaier voor veeleisende maaiwerkzaamheden op grote oppervlakken
 • Voor professionele gebruikers zoals landschapsarchitecten of gemeentewerkers
 • Maximale robuustheid en lange levensduur bij weinig gewicht
 • Grote maaicirkel voor een snellere voortgang van het werk
 • FS 491 C-EM L benzinebosmaaier

  Uitrusting

  De illustraties zijn voorbeeldfoto's. Het uiterlijk en de feitelijke toepassing van de uitrustingskenmerken op het product kunnen - bij gelijke functionaliteit - afwijken van de getoonde afbeeldingen.

  STIHL ErgoStart (E)
  STIHL ErgoStart (FT)
  STIHL M-Tronic
  STIHL M-TRONIC
  Ergonomische tweehandige greep
  Dubbele handgreep (maaistuur)

  Technische details

  Cilinderinhoud51,6 cm³
  Vermogen2,4 kW
  Vermogen3,3 Pk
  Gewicht9,4 kg 1)
  Geluidsdrukniveau met plastic gereedschap102 dB(A) 2)

  Service en advies