€ 3.299,00
Alle prijzen zijn inclusief 21% btw.
Kies product
Enkel beschikbaar bij een STIHL dealer
Dit product is enkel beschikbaar bij STIHL dealers. Contacteer je STIHL dealer om meer informatie over de beschikbaarheid te ontvangen.

Wendbare zitmaaier met zijdelingse uitwerpopening

De STIHL RT 4097 SX zitmaaier is een bijzonder efficiënte machine. Met deze zitmaaier maai je grote terreinen op korte tijd zonder dat je intussen de grasopvangbox leeg moet maken. Via de zijdelingse uitwerpopening wordt het maaisel meteen na het maaien uitgeworpen. Met zijn compacte afmetingen is deze zitmaaier erg praktisch voor iedereen die zonder veel inspanning veel met de zitmaaier wil kunnen manoeuvreren. De 1-pedaal-wielaandrijving maakt het mogelijk om heel gemakkelijk met een hendel van rijrichting te veranderen zodat je ook in smalle tuinen eenvoudig kunt manoeuvreren. De lage instap en de grote beenruimte staan bij elke rit weer borg voor een hoog comfort. De bestuurdersstoel verstel je zonder gereedschap en hij helpt – net als het ergonomisch gevormde stuurwiel en de gemakkelijk bereikbare bedieningselementen – om op een ontspannen manier te werken. De messen van het maaiwerk schakel je vanuit de cockpit heel comfortabel in of uit. Het geleidesysteem zorgt dat het gras over de hele snijbreedte optimaal naar de messen wordt geleid.
 • Voor privé-tuineigenaars en landschapstuiniers
 • Wendbare zitmaaier voor het onderhoud van grote gazons
 • Comfortabel door verstelbare bestuurdersstoel
 • 1-pedaalwielaandrijving om vlot te sturen
 • Doeltreffend werken dankzij het vangsysteem en de zijuitworp van het maaisel
 • Zitmaaier met zijdelingse uitwerpopening
 • Voor particuliere tuineigenaars en hoveniers
 • RT 4097 benzinezitmaaier

  Uitrusting

  De illustraties zijn voorbeeldfoto's. Het uiterlijk en de feitelijke toepassing van de uitrustingskenmerken op het product kunnen - bij gelijke functionaliteit - afwijken van de getoonde afbeeldingen.

  Turfbanden
  Turfbanden
  Trekhaak
  Trekhaak
  Centrale snijhoogteverstelling
  Centrale snijhoogteverstelling

  Technische details

  Nominaal vermogen8,9 kW / 12,1 PS
  Snijbreedte95 cm
  Snijhoogte35-90 mm
  Transmissiehydrostatisch
  Tankinhoud9 l

  Service en advies