Stromingssimulatie

U kiest de machine die bij u past, wij zorgen voor het juiste smeermengsel.

Stromingssimulatie

Even binnen kijken in de motor
Vraagt u zich wel eens af hoe een draaiende motor er van binnen uitziet, tijdens het verbrandingsproces? Hoe ziet het eruit als het brandstofmengsel in de motorruimte stroomt? Om deze vragen te beantwoorden en zo de motor te verbeteren, werken onze ontwerpers nauw samen met onze ontwikkelaars van stromingsmodellen.

Slijtage verminderen
Als het gaat om motorvermogen, geldt de volgende vuistregel: wrijving veroorzaakt slijtage, en slijtage vermindert de prestaties en verkort de gebruiksduur. Daarom is alles wat wrijving veroorzaakt in een werkende motor de natuurlijke vijand van onze ingenieurs. Om zeker te zijn dat de motor van een STIHL machine optimaal gesmeerd is en er dus zo weinig mogelijk wrijving is tussen de onderdelen, wordt een stromingssimulatie gemaakt. Zo kunnen onze ingenieurs de verdeling en het gedrag van het brandstofmengsel in de motor evalueren.

Wiskunde in de praktijk
De ingenieurs gebruiken de 3D-modellen van de motorconstructie, en een tamelijk ingewikkelde combinatie van wiskundige fysicaformules om de vloeistofbewegingen in de motor te berekenen. Zo werken stromingsberekenaars en ontwerpers samen aan de verbetering van motoronderdelen, zodat het smeermiddel altijd precies op de juiste plaats terecht komt. Want alleen een perfect gesmeerde motor kan garanderen dat u lang plezier beleeft aan uw STIHL machine.