Directe productkeuze Verticuteermachines
Verticuteermachines

Verticuteermachines

Verjongingskuur voor jouw gazon

De elektrische, benzine en accu verticuteermachines van STIHL verwijderen mos, vilt en onkruid en zorgen zo voor een verluchting van de bodem. Water, zuurstof en voedingsstoffen kunnen zo opnieuw tot de graswortels dringen. Het gras wordt sterker en mooi groen. Je verticuteert jouw gazon best één a twee keer per jaar voor een optimaal effect. Met zeven vaste dubbele messen, waarvan het werkdieptebereik zesvoudig verstelbaar is, bewerkt de verticuteermachine jouw gazon effectief maar voorzichtig.

Model Werkbreedte ­cm Werkdieptebereik ­mm Gazonoppervlak ­m² Prijs
RLE 240 34 15 € 199,00*
NEW RLA 240 € 249,00*
NEW RLA 240 met AK 30 en AL 101 € 399,00*
RLE 540 38 25 tot 800 € 449,00*
RL 540 38 25 tot 2.000 € 649,00*
AFK 050 - Opvangbox € 69,00*
alt

STIHL elektrische en benzine verticuteermachines voor een keurig gazon

Gazonbeluchters zoals de elektrische of benzine verticuteermachines van STIHL verwijderen doeltreffend het vilt dat zich na verloop van tijd op je gazon vormt. Verticuteren maakt het ook mogelijk om de grond te beluchten. Voer deze behandeling een of twee keer per jaar uit als je wilt genieten van een perfect gazon. De elektrische en benzinemodellen RL 540 en RLE 540 van STIHL zijn uitgerust met zeven vaste dubbele messen die zesvoudig verstelbaar zijn voor een perfect resultaat.

Verjongingskuur voor je gazon

De elektrische verticuteermachines van STIHL zijn milieuvriendelijk. Ze zijn uitgerust met vaste metalen messen waarmee je licht en lucht naar het gazon kunt brengen om het gras te verdichten. Met onze verticuteermachines verwijder je niet alleen onkruid en mos, maar ook oud maaiafval en vilt. Deze behandeling geeft je gazon een echte opfriskuur. Achteraf geniet je van een perfect gezonde en felgroene tuin. In ons assortiment vind je de volgende modellen:

RLE 240

Compact, licht en gemakkelijk te hanteren: de elektrische verticuteermachine RLE 240 van STIHL is ideaal voor het doeltreffend beluchten van kleine gazons. De elastische tanden van de verluchtingsrol maken het grasperk vrij van vilt en mos, zonder het gazon te beschadigen. De messen van de verticuteereenheid zijn zeer robuust en zorgen voor onberispelijke resultaten op lange termijn. De rol en de verticuteereenheid kan je eenvoudig demonteren en opnieuw bevestigen. En als je het verwijderde plantenafval direct wilt verzamelen is er de aangepaste opvangbox, standaard geleverd bij de RLE 240.

RLE 540

De elektrische verticuteermachine RLE 540 van STIHL wordt gekenmerkt door een ultrastille werking. Ze produceert een geluidsniveau van minder dan 100 decibel. Met deze machine verwijder je vilt en mos heel gemakkelijk. Ze heeft een werkbreedte van 38 cm en is daarom geschikt voor het beluchten van middelgrote tot grote tuinen. De RLE 540 is standaard uitgerust met een inklapbare duwboom om de machine eenvoudig te reinigen en plaatsbesparend op te bergen. Dankzij de geïntegreerde kabeltrekontlasting ben je zeker van absolute veiligheid tijdens het gebruik.

De snijdiepte is zesvoudig verstelbaar met behulp van een hendel voor het laten zakken van de verticuteereenheid. De ingestelde werkdiepte is ook duidelijk aangegeven. De RLE 540 is uitgerust met een verticuteereenheid met zeven dubbele vaste messen, waarmee je 14 sneden kunt maken. Als je het verwijderde plantenafval direct wilt verzamelen, is een aangepaste grasopvangbox optioneel verkrijgbaar.

RL 540

De zeer krachtige benzine verticuteermachine RL 540 van STIHL is geschikt voor het onderhoud van grote oppervlakken. Ze heeft een werkbreedte van 38 cm en een snijdiepte van maximaal 25 mm. De werkhoogte is instelbaar op zes niveaus. Hoewel deze gazonbeluchter niet op elektriciteit werkt is hij relatief stil. Het tijdens het gebruik gemeten geluidsdrukniveau ligt onder de 100 decibel. Hij is standaard uitgerust met de volgende elementen:

  • een inklapbare duwboom
  • een polymeerbehuizing
  • een draaggreep
  • een snijdiepteverstelling met verstelhendel
  • een verticuteereenheid met zeven dubbele messen
  • licht lopende wielen

* Adviesprijs van de fabrikant vanaf januari 2020 inclusief BTW.

Dit productassortiment en deze informatie kunnen per land licht afwijken. Wijzigingen qua techniek, uitrusting, prijs en toebehoren zijn voorbehouden.