Directe productkeuze Benzine Combimotoren
Benzine Combimotoren

De krachtige benzine combimotoren

zoveel vermogen als u nodig heeft

De benzine Combimotoren vormen het hart van het STIHL CombiSysteem. Naargelang uw eisen heeft u bij de Combimotoren de keuze uit vijf vermogensversies en twee handgreepvarianten. Bijv. met de universele beugelhandgreep (R) in combinatie met alle combigereedschappen. Of met de dubbele handgreep voor als u veel te maaien heeft. De combimotor KM 56 RC-E is uitgerust met de STIHL ErgoStart (E), het startsysteem dat het starten nog gemakkelijker maakt. De KM 90-/100-/130-series overtuigen door de revolutionaire STIHL 4-MIX-motor, die de voordelen van de 2-takt- en de 4-taktmotor in zich verenigt.

Vergelijking Model Cilinderinhoud ­cm³ Gewicht ­kg STIHL ErgoStart (E) STIHL 4-MIX-motor Prijs
KM 56 RC-E 27,2 4,3 1)
 
 
€ 324,00*
KM 94 RC-E 24,1 4 1)
 
 
€ 509,00*
KM 111 R 31,4 4,4 1)
 
 
€ 549,00*
KM 131 36,3 4,8 1)
 
 
€ 609,00*
KM 131 R 36,3 4,4 1)
 
 
€ 609,00*
1) Niet getankt

Het hart van het STIHL CombiSysteem: de combimotor

In de sector van het tuin- en landschapsonderhoud kunnen de werkomgevingen soms sterk variëren. Om te voldoen aan alle behoeften die dit met zich meebrengt, bestaat er een ruime keuze aan diverse gereedschappen en machines. Het STIHL CombiSysteem is een handig alternatief voor deze veelheid aan individuele machines. Door een krachtige motor te combineren met verschillende gereedschappen creëer je een STIHL machine die perfect is afgestemd op je behoeften van het moment.

Een snelkoppeling met knevelbout maakt het mogelijk om motor en gereedschap snel en gemakkelijk te verbinden. Je hebt geen extra gereedschap nodig. Je kunt de twee elementen in een wip aansluiten en uit elkaar halen. Daarna kun je ze eenvoudig transporteren en afzonderlijk opbergen.

De combimotor onder de loep

De combimotor is uitgerust met een steel en een ronde handgreep. Afhankelijk van de vereisten vind je in het assortiment combimotoren met een vermogen van 0,8 kW tot 1,4 kW. Alle motoren hebben hun eigen kenmerken om je werk zo efficiënt en comfortabel mogelijk te maken, van de lichte en handige KM 56 RC-E tot de KM 131 R, die is ontworpen voor professionele toepassingen die een hoog vermogen vereisen. De KM94 R-CE is bijvoorbeeld uitgerust met de ECOSPEED technologie, die het motortoerental continu aanpast aan elke werksituatie. Je beschikt dus altijd over een betrouwbare machine die compatibel is met zo goed als alle combigereedschappen.

Een vlotte start en een comfortabele bediening

De STIHL KM 56 RC-E en KM 94 RC-E combimotoren zijn uitgerust met het ErgoStart systeem dat een vlotte start mogelijk maakt en de trillingen door de krachtoverbrenging aanzienlijk dempt. Dit systeem maakt gebruik van een spiraalveer om de drukpieken significant te verminderen. Het automatische decompressiesysteem van de STIHL 4-MIX motor werkt vrijwel identiek bij de KM 111 R en KM 131 R, voor een vlotte start zonder schokken.

Een combimotor kun je combineren met verschillende gereedschappen. Dit roept de vraag op van de ergonomie. STIHL zorgt dankzij de stabiele ronde handgreep voor een eenvoudige bediening die ook de rug van de gebruiker beschermt.

Alle combimotoren zijn standaard uitgerust met een gevoerde en ijzersterke draagriem, waarmee je je machine gemakkelijk kunt dragen tijdens het werk. Dit verbetert het gebruikscomfort aanzienlijk.

Handige accessoires

Alle STIHL combimotoren zijn combineerbaar met de meeste gereedschappen van het systeem, maar ze kunnen ook worden uitgerust met handige accessoires die je werk nog verder verbeteren. Onder de beschikbare uitrustingen vind je:

  • Een rugdraagsysteem om fysiek minder moe te worden
  • Een vlakke blaasmond die parallel aan de grond een luchtstroom genereert en daardoor een duidelijk zicht op het werkgebied biedt
  • Een haakse overbrenging
  • Een steelverlengstuk van aluminium
  • Een steelverlengstuk van staal
  • Een steelverlengstuk van carbonstaal
  • Een draagtas

* Adviesprijs van de fabrikant vanaf januari 2021 inclusief BTW.

Dit productassortiment en deze informatie kunnen per land licht afwijken. Wijzigingen qua techniek, uitrusting, prijs en toebehoren zijn voorbehouden.