Directe productkeuze Benzine hoogsnoeiers
Benzine hoogsnoeiers

Hoogsnoeiers voor bosonderhoud

Veilig staan, hoog snijden - met de STIHL hoogsnoeier. Met max. vijf meter werkbereik kunt u zonder hefapparaat bosjes uitdunnen en fruitbomen een bepaalde vorm geven. U spaart daarbij uw krachten dankzij onze draagsystemen die het gewicht gelijkmatig verdelen over de rug, de schouders en de heup, en dus effectief helpen bij langer gebruik.

Vergelijking Model Cilinderinhoud ­cm³ Vermogen ­kW/Pk Gewicht ­kg Totale lengte (min.)/(max.) ­cm Prijs
HT 103 31,4 1,05/1,4 7,2 1) € 927,00*
HT 133 36,3 1,4/1,9 7,2 1) € 999,00*
1) Zonder benzine, zaagblad en zaagketting

STIHL hoogsnoeiers – voor veilig boomonderhoud

De hoogsnoeiers vergemakkelijken het snoeien van takken. Deze compacte kettingzagen op steel zijn uitgerust met talrijke slimme functies en handige accessoires. Kies de hoogsnoeier die aan je behoeften voldoet en voer al je onderhoudswerkzaamheden comfortabel uit vanaf de grond.

De technische kenmerken van een hoogsnoeier

Met een STIHL hoogsnoeier bereik je moeilijk bereikbare plaatsen in de boomtoppen terwijl je met je beide benen op de grond staat. Hoewel de kracht van de compacte zaag vanwege het ontwerp van de hoogsnoeiers lager is dan die van een conventionele kettingzaag, kunnen deze machines dikke takken gemakkelijk de baas. Een overzicht van de belangrijkste technische kenmerken van hoogsnoeiers:

  • Aandrijvingstype: het assortiment van STIHL omvat benzine-, elektrische en accuhoogsnoeiers voor een breed scala aan toepassingen. Voor werkzaamheden in een geluidsgevoelige omgeving zijn de elektrische en accumodellen, die je zonder gehoorbescherming kunt gebruiken, bij uitstek geschikt.
  • Werkhoogte: de lengte van de steel bepaalt de werkhoogte. Naast de deelbare schachten biedt ons assortiment ook variabel instelbare telescoopstelen.
  • Motor en starten: voor een vlotte start zijn de STIHL benzinemotoren uitgerust met een automatisch decompressiesysteem (4-MIX®-motoren) of het STIHL ErgoStart systeem (2-MIX-motor). Je hebt dus minder kracht nodig om de hoogsnoeier te starten. Bovendien maakt een brandstofpomp het startproces nog eenvoudiger.
  • Gewicht: een lichte hoogsnoeier vergemakkelijkt het onderhoud van bomen. Een laag gewicht maakt het werk minder vermoeiend, vooral voor de professionals die hun STIHL hoogsnoeier soms urenlang gebruiken. Maar ook de veeleisende hobbytuiniers hebben er baat bij.

Ergonomie en veiligheid voor je gezondheid

Met de juiste uitrusting kan je een lichte machine nog gemakkelijker hanteren. Dankzij de ergonomische draaggordel en het innovatieve antivibratiesysteem kan je met de STIHL hoogsnoeiers een comfortabele werkhouding aannemen. Ook een geschikte veiligheidsuitrusting vergroot je persoonlijke veiligheid.

Als je een comfortabele hoogsnoeier nodig hebt voor je werk, hou je best rekening met het volgende:

  • Trillingsdemping: om de overdracht van trillingen aan de handgreep te verminderen, heeft STIHL een speciaal antivibratiesysteem ontwikkeld dat deze trillingen aanzienlijk dempt en daarom een betere doorbloeding van de armen en de handen bevordert. De volgende benzinehoogsnoeiers zijn standaard uitgerust met het antivibratiesysteem: HT 101, HT 103, HT 131 en HT 133.
  • Draagsysteem: een simpele gevoerde draaggordel vergemakkelijkt het werk. Wanneer je een lange tijd met je hoogsnoeier moet werken, ontlast het STIHL draagsysteem de armen en voorkomt het vermoeidheid terwijl het een optimale bewegingsvrijheid garandeert. Op de STIHL modellen HT 101 en HT 131 en op het HTA 85 accumodel kan je de werkergonomie nog verder verbeteren met behulp van een geleideplaat voor de telescoopsteel. Je kan de draaggordel dus eenvoudig en snel installeren en losmaken. De modellen HT 103 en HT 133 zijn standaard uitgerust met een geleideplaat.
  • Comfortabele bedieningselementen: voor een eenvoudige en betrouwbare bediening zijn de bedieningselementen van de STIHL hoogsnoeiers geïntegreerd in de multifunctionele handgreep zodat ze beter toegankelijk zijn.
  • Ergonomische handgreep: de handgreep heeft niet alleen een ergonomische vorm, maar is ook gemaakt van innovatieve materialen voor een goede grip. Het instapmodel HT 56 C-E heeft een comfortabele bekleding over de gehele greep. De elektrische hoogsnoeier HTE 60 is uitgerust met een softhandgreep die een deel van de trillingen absorbeert.

Haakse overbrenging – pas je flexibel aan aan alle werksituaties

Met de optioneel beschikbare haakse overbrenging kan je de hoogsnoeier aanpassen aan verschillende werksituaties, bijvoorbeeld om comfortabel horizontaal te snoeien. De haakse overbrenging van het STIHL CombiSysteem is compatibel met de modellen HT 56 CE, HT 101, HT 131 en HTE 60. Voor de ultrakrachtige hoogsnoeiers HT 103 en HT 133 bestaat er een speciale haakse overbrenging.

* Adviesprijs van de fabrikant vanaf januari 2021 inclusief BTW.

Dit productassortiment en deze informatie kunnen per land licht afwijken. Wijzigingen qua techniek, uitrusting, prijs en toebehoren zijn voorbehouden.