Hoeveel werk kan je verzetten met een opgeladen accumachine?

Hoeveel werk kan je verzetten met een opgeladen accumachine?

Of je nu heggen snoeit, graskanten maait, bladeren ruimt of hout zaagt – met de lichte, stille en krachtige STIHL accumachines ben je klaar voor elke uitdaging in de tuin. De innovatieve Lithium-ion accu vormt het hart van elke STIHL accumachine. STIHL is één van de weinige fabrikanten die zelf accu´s en EC-elektromotoren ontwikkelt. Zo kan STIHL de werking van de elektromotor, het vermogen en de energiecapaciteit van de accu´s perfect op elkaar afstemmen.

Het assortiment STIHL accumachines bestaat uit 4 families:

  • AI accumachines met geïntegreerde accu voor kleinere tuinen
  • AS systeem – accumachines voor het occasionele tuinonderhoud
  • AK systeem - accumachines voor middelgrote tot grote tuinen
  • AP systeem - accumachines voor grote tuinen en professioneel gebruik

Voor creatieve en spontane tuinklussen zijn de STIHL AI accumachines met geïntegreerde accu ideaal. Maar hoeveel buxusbollen kan je hiermee snoeien of hoeveel vierkante meter tuinpad kan je bladvrij maken? Onderstaande tabellen geven een inschatting van de autonomie van onder andere onze heggenschaar, bladblazer of kantenmaaier met geïntegreerde accu alsook van de accu gras- en buxusschaar.

Het grote voordeel van de Accusystemen is dat je éénzelfde accu in alle machines van hetzelfde systeem kan gebruiken.

De accumachines van het AS systeem zijn perfect geschikt voor het occasionele tuinonderhoud. Een betrouwbare wisselaccu levert de energie die je nodig hebt voor dit werk.

Het AK systeem, dat meer accukracht in huis heeft dan de machines met geïntegreerde accu, is ideaal voor grotere tuinen. Maar hoeveel houtsneden kan je met een volledige lading maken? Kan je alle graskanten van je gazon in één keer maaien? Het AK Systeem maakt gebruik van accu's van het type AK, die dankzij de uniforme vorm in elke accumachine passen van het STIHL AK systeem. Met de accumachines van het AK systeem kan je, afhankelijk van de energiecapaciteit van de accu, een stuk meer werk verzetten in de tuin.

De accumachines van het AP systeem hebben een nog langere looptijd. Ze maken namelijk gebruik van AP of AR accu's, die een hogere energiecapaciteit hebben.

De juiste accumachine voor elke opdracht:

Klik hier voor het overzicht van de AI accumachines en de machines van het AS en AK systeem met vermelding van de hoeveelheid werk per acculading.

Klik hier voor een overzicht van de looptijden van alle STIHL accumachines

Ben je overtuigd van het nut van accumachines maar wens je nog hulp bij het kiezen van de meest geschikte machine, accu of lader voor jouw noden? Vraag gerust meer informatie bij je STIHL dealer, hij of zij staat je met plezier te woord!

klaar voor elke uitdaging

Ontdek meer over de verschillende STIHL accumachines in onze accuflyer.

Raadpleeg de STIHL accuflyer