Bladzuigers / zuighakselaars

Accessoires

BLADZUIGERS EN -HAKSELAARS: TWEE STAPPEN IN ÉÉN

STIHL zuighakselaars en bladzuigers nemen tuineigenaren, conciërges en schoonmakers veel werk uit handen. Onze apparaten met benzine- of elektrische aandrijving zijn comfortabel, krachtig en ook geschikt als bladblazers.

STIHL BLADZUIGERS: VERZAMELEN, VERSNIPPEREN, OPVANGEN

Bladeren op de grond zijn niet altijd het beste te verwijderen met een hark. De bladzuigers van STIHL zijn een tijdbesparend alternatief, of ze nu in particuliere tuinen, parken of groenvoorzieningen worden gebruikt. Ze zuigen bladeren en vuil op, versnipperen dit met behulp van de geïntegreerde versnipperaar en transporteren het materiaal naar de opvangzak. Omdat het materiaal zeer fijn wordt gesneden, kan het ook worden gebruikt voor het mulchen van gras. De zuighakselaars van STIHL hebben een hoge zuigkracht, zijn uitgerust met een benzine- of elektrische aandrijving en zijn geschikt voor kleine en grote oppervlakken. Toepassingen met veel stof zijn ook mogelijk, afhankelijk van het model en met de juiste accessoires: een stofreducerende opvangzak.

KRACHTIGE BENZINEAANGEDREVEN APPARATEN

De benzinebladzuigers van STIHL zijn de juiste keuze als je veel bladeren en snoeiafval op grote oppervlakken moet verwijderen. Deze zuigers beschikken over een STIHL 2-MIX motor en zorgen voor veel mobiliteit tijdens de werkzaamheden.


Afhankelijk van het model beschikken ze over eigenschappen die de werkzaamheden zo comfortabel mogelijk maken:

  • Het toerental kan traploos worden geregeld.
  • De draagriem biedt bewegingsvrijheid, veiligheid en ondersteunt je vooral bij langdurig gebruik.
  • De bediening van de motorregeling is geïntegreerd in de multifunctionele greep. De bladzuiger kan daardoor met één hand worden bediend, ongeacht of je links- of rechtshandig bent.
  • Na onderbreking van de werkzaamheden vermindert de handmatige brandstofpomp het aantal opstartpogingen van benzineaangedreven zuighakselaars, omdat je met een druk op de knop de brandstof rechtstreeks naar de carburateur kan leiden.
  • Bovendien ondersteunen STIHL ElastoStart of STIHL ErgoStart het opstarten van het apparaat zonder veel krachtsinspanning.
  • De gashendel is vergrendelbaar en met een druk op de stopknop van de gashendel schakelt de motor uit.
  • Het STIHL antitrillingssysteem vermindert trillingen van de motor, waardoor de spieren en gewrichten worden ontzien.

STILLE ELEKTRISCHE BLADZUIGERS VOOR GELUIDSGEVOELIGE OMGEVINGEN

Elektrische bladzuigers met hakselaar van STIHL zijn ideaal voor gebruik in lawaaigevoelige omgevingen zoals woongebieden of rond scholen of ziekenhuizen. Dankzij het lage geluidsniveau zijn onze elektrische bladzuigers uitzonderlijk stille hulpmiddelen voor zowel huiseigenaren als professionals. Dit geldt ook wanneer ze als blazer worden gebruikt. Bovendien wegen de bladblazers met elektrische aandrijving weinig. Daardoor kunnen de apparaten ook tijdens langere werkzaamheden goed worden geleid.


Ondanks het lichte gewicht en het lage geluidsniveau hebben deze elektrische apparaten een hoge zuigkracht: licht natuurlijk afval, zoals los gras en bladeren, kunnen met dit apparaat snel worden opgezogen en versnipperd. De kabeltrekontlasting ondersteunt daarbij: deze voorkomt dat de stroomtoevoer wordt onderbroken wanneer je aan de kabel trekt.

STANDAARD OM TE BOUWEN TOT BLADBLAZER

Als in de herfst bijzonder veel bladeren zijn gevallen of als er veel bladeren moeten worden opgezogen, is het raadzaam om de bladeren eerst op één plek te verzamelen. Hiervoor kan je al onze “bladzuigers” ook als blazer gebruiken. Er is geen speciaal gereedschap nodig: je verandert de bladzuiger in een handomdraai in een bladblazer.