STIHL ElastoStart: zo ga je vlotter van start

De beste start van de werkdag: STIHL ElastoStart zorgt voor een opstart zonder onnodige belastingen. En dus met een verrassend comfort.

Man in veiligheidsuitrusting start STIHL benzinekettingzaag met ElastoStart en zaagblad Light 04

Machines opstarten, zo eenvoudig ging het nog nooit: STIHL ElastoStart

ElastoStart is de speciale startgreep van STIHL: hij zorgt voor een gelijkmatige startprocedure, die je helemaal zonder schokken kan uitvoeren. Dankzij ElastoStart start je je STIHL machine op die manier een stuk vlotter.

STIHL ElastoStart: zo werkt het

Wat is ElastoStart nu precies? We hebben de belangrijkste feiten voor je verzameld:

STIHL ElastoStart: meer dan een greep

De STIHL ElastoStart greep is uitgerust met een geïntegreerd dempingselement, dat de belastingspieken opvangt en neutraliseert. Hij volgt het verloop van de compressie en neemt afwisselend kracht op en geeft ze weer af. Het resultaat: een gelijkmatige startbeweging.

Startgreep die is uitgerust met de optie ElastoStart aan de STIHL

STIHL ElastoStart: is het systeem als optie verkrijgbaar?

ElastoStart van STIHL is een startsysteem dat op heel wat machines kan worden geïnstalleerd. De speciale montageset is niet duur en je kan hem zelf installeren.  STIHL ElastoStart montagesets zijn als optie verkrijgbaar voor de volgende machines:

Je STIHL ElastoStart monteren, dat is kinderspel. De greep en het startkoord zitten samen in een set en moeten alleen nog aan de choke van je machine bevestigd worden. Maar opgelet: niet elke koordlengte past bij elke machine. Een dealer in de buurt helpt je bij twijfel graag verder.

Kan je het koord van de STIHL ElastoStart vervangen?

Als het startkoord aan de STIHL ElastoStart breekt, moet je het volledige systeem vervangen. Het koord zit vast verwerkt in het dempingselement in de greep. De werking gaat verloren als je het koord aan de STIHL ElastoStart vervangt.

STIHL ElastoStart: jouw voordelen

De voordelen van een ontspannen startprocedure liggen voor de hand. Of beter gezegd: in je spieren en gewrichten. Maar er zijn er meer. Hier vind je alle voordelen:

STIHL ElastoStart: spaart gewrichten

Met STIHL ElastoStart vermijd je krachtpieken door schokken, die een negatief effect hebben op je spieren en gewrichten. Samen met een manuele brandstofpomp en/of een decompressieklep is het mogelijk om vrijwel volledig zonder schokken te starten.

STIHL ElastoStart: rijk aan comfort en zeer onderhoudsarm

De STIHL ElastoStart is beschermd tegen de inwerking van slijpstof en blijft daardoor ook zonder onderhoud lange tijd werken. Net zoals je schouder.

STIHL benzinekettingzaag MS 261 C-M met ElastoStart, met start op de grond

STIHL ElastoStart kort samengevat:

  • STIHL ElastoStart is een speciale startgreep voor een eenvoudige start van machines met startkoord.
  • Dankzij het geïntegreerde dempingsysteem van STIHL ElastoStart kunnen machines met trekkoord zonder schokken worden gestart.
  • ElastoStart van STIHL spaart spieren en gewrichten bij het opstarten.
  • ElastoStart kan achteraf gemonteerd worden.

Wat is STIHL ElastoStart? 
STIHL ElastoStart is een startsysteem dat schokken bij het starten verhindert.