Elektrische kettingzagen / elektrische motorzagen

Accessoires

ELEKTRISCHE KETTINGZAGEN: HOUT SNOEIEN IN DE BUURT VAN HET HUIS

De elektrische zagen van STIHL zijn handige en betrouwbare hulpmiddelen voor hobbytuiniers, doe-het-zelvers en professionals. Deze zagen werken krachtig, stil en zonder uitlaatgassen.

STIHL ELEKTRISCHE KETTINGZAGEN: GELUIDSARM EN HOOG VERMOGEN

Een elektrische kettingzaag van STIHL is de juiste keuze voor jou als je op sterke zaagprestaties bent aangewezen, maar toch stil en zonder uitlaatgassen wilt werken. In vergelijking met een benzine-motorzaag is een elektrische motorzaag kleiner en lichter en kan deze binnen het bereik van een stopcontact flexibel worden gebruikt. Met deze compacte apparaten kan je brandhout kleinzagen, takken afzagen, struiken terugsnoeien of balken op maat zagen voor je boomhut. Of je de kettingzaag nu nodig hebt voor grof zaagwerk of voor nauwkeurige houtbewerking, het assortiment van STIHL biedt je verschillende modellen voor elke behoefte.


Afhankelijk van het model zijn de elektrische motorzagen uitgerust met krachtige motoren met een vermogen tot 2.500 W. Dit overtuigt ook professionals die onze elektrische kettingzagen gebruiken voor veeleisende zaagwerkzaamheden, zoals in de afwerkingssector. Het hoge zaagvermogen van de elektrische boomzagen wordt gecombineerd met een laag geluidsniveau. Zo kunnen landbouwers of ambachtslieden in de buurt van woonwijken werken zonder de plaatselijke bewoners te storen. Door de emissievrije werking kunnen de apparaten ook zeer goed worden gebruikt voor het zagen binnenshuis bij de bouw of afwerking van ruimten en gebouwen.

ERGONOMISCHE HANDGREEP, NAUWKEURIGE SNEDES

De makkelijk hanteerbare elektrische kettingzagen van STIHL zijn comfortabel in gebruik. Dankzij de ergonomische softgrip ligt de zaag in het achterste greepgedeelte stevig en stabiel in de hand en kan hij perfect worden gepositioneerd. Het STIHL antitrillingssysteem zorgt ervoor dat de armen worden ontlast en de zaag ook bij langer gebruik nog comfortabel kan worden gebruikt. Houtwerkzaamheden, zoals het aanleggen van een grotere voorraad haardhout, kunnen zo moeiteloos worden uitgevoerd. De kunststof klauwaanslag fixeert de elektrische zaag op het hout en maakt nauwkeurig en veilig zagen mogelijk.

PRAKTISCHE EXTRA'S BESCHERMEN GEBRUIKER EN APPARAAT: STIHL ELEKTRISCHE KETTINGZAGEN

Elke STIHL kettingzaag die elektrisch is, is uitgerust met de kettingrem QuickStop Super. Bij het loslaten van de achterste handgreep, bij voldoende sterke terugslag of bij het actief aanraken van de voorste handbescherming wordt het nalopen van de ketting binnen enkele seconden gestopt. De ketting wordt aan de zijkant zonder gereedschap gespannen, wat dus op elk moment kan worden uitgevoerd. Een belangrijke functie is de ingebouwde overbelastingsbeveiliging. Met deze functie schakelt de elektromotor bij oververhitting automatisch uit. Wanneer de motor is afgekoeld, kan de zaag weer in gebruik worden genomen. Om wrijving en slijtage aan het zaaggarnituur tegen te gaan, heeft STIHL het Ematic-systeem ontwikkeld. Het transporteert kettingolie gericht naar de betreffende punten en vermindert het olieverbruik met wel 50% in vergelijking met conventionele zaagbladen zonder Ematic. Een ander pluspunt voor de duurzaamheid van je elektrische kettingzaag.