Boomzagen / Takkenzagen

Accessoires

TAKKEN- EN BOOMZAGEN: SNEL, EFFECTIEF, ONDERHOUDSVRIJ

Waar een snoeischaar niet volstaat, ondersteunen snoeizagen als een takkenzaag of boomzaag je bij de verzorging van bomen en struikgewas. Afhankelijk van de toepassing kanje verschillende zaagtypen gebruiken.

SNOEIZAGEN: ALLROUND TALENTEN VOOR BOOMVERZORGING EN SNOEIWERKZAAMHEDEN

Als de snoeischaar niet volstaat voor uw taken en de motorzaag nog niet de moeite waard is, zijn snoeizagen, zoals boom- en takkenzagen, de juiste keuze. Deze gereedschappen worden gebruikt in de tuin- en landschapsverzorging en bij de verzorging van bomen wanneer snel en doeltreffend moet worden gesnoeid. Daarmee behoren snoeizagen niet alleen voor professionele tuin- en landschapsverzorgers tot de basisuitrusting, maar ook voor ambitieuze hobbygebruikers. Ons assortiment reikt van de korte universele zaag en de licht gebogen handzaag met Japanse vertanding tot boomzagen die je ook voor moeilijk bereikbare takken kan gebruiken.

ERGONOMISCH ONTWORPEN BOOMZAGEN

STIHL boomzagen zijn onderhoudsvrij. Dankzij het hardverchroomde koolstofstaal en de impulsgeharde tandpunten blijven de messen langdurig scherp. De ergonomische eigenschappen maken onze boomzagen tot het ideale hulpmiddel voor allerlei soorten zaagwerkzaamheden. De STIHL snoeizagen zijn bovendien voorzien van een tweecomponentengreep voor een aangename hantering: de basis is gemaakt van stevige harde kunststof en de handgrepen zijn voorzien van een zachte coating. Zo ligt de STIHL takkenzaag zelfs bij regen goed in de hand. Bij de leveringsomvang hoort een praktische houder met verwijderbare riemlus, een insteekgesp en extra lussen voor beenbevestiging.

KIES DE JUISTE SNOEIZAAG

Welke snoeizaag voor jou de juiste is, hangt voornamelijk af van het beoogde gebruik. Het komt aan op de dikte van het te zagen materiaal en of het om vers of afgestorven hout gaat. Het STIHL assortiment omvat verschillende varianten voor diverse toepassingsgebieden:

  • Een makkelijk hanteerbare, inklapbare zaag, waarbij het zaagblad in de handgreep kan worden verborgen, is ideaal voor dunnere takken. Deze zaag is bijzonder variabel en zorgt voor een nauwkeurig zaagresultaat. Na het zagen wordt de zaag ingeklapt, zodat deze gemakkelijk kan worden vervoerd en opgeborgen.
  • Boomzagen met gebogen zaagblad helpen je bij het snoeien van ronde stammen en dikkere takken. Dankzij de scherpe, driezijdige Japanse vertanding kan je met deze zaag ook onder zwaardere omstandigheden nauwkeurig snoeien, bijvoorbeeld bij het klimmen in de boom. Door de gebogen vorm kan je hoge takken gemakkelijker bereiken, wat voor een snelle voortgang van de werkzaamheden zorgt. Het zaagblad is licht conisch geconstrueerd. Dit voorkomt dat de zaag vast komt te zitten in de tak. Alle modellen zijn geschikt voor zowel links- als rechtshandigen. De zaagbladen kunnen worden vervangen.
  • STIHL snoeizagen met recht zaagblad zijn geschikt voor intensief gebruik bij het uitdunnen of snoeien van bomen en wijnranken. Het zaagblad is gemaakt van impulsgehard verchroomd staal, is tegen corrosie beschermd en tevens voorzien van een 3-zijdige Japanse vertanding. Een hoge treksterkte en vlijmscherpe sneden zijn het resultaat.