STIHL TIMBERSPORTS® wedstrijdhout

Om de best mogelijke snij- en zaagomstandigheden voor wedstrijden te garanderen, levert STIHL TIMBERSPORTS® hoogwaardig wedstrijdhout.

Een man zaagt een blok met een zaag

Voor wedstrijden gebruiken we speciaal geteeld industrieel hout van gecertificeerde plantages. De bomen zijn snelgroeiende populierhybriden en al het houtafval wordt na elke wedstrijd verzameld en gerecycleerd.

Houtmanager Bart Jansen van STIHL TIMBERSPORTS® markeert blokken voor een wedstrijd

Wedstrijdhout van hoge kwaliteit

Om de best mogelijke snij- en zaagomstandigheden voor STIHL TIMBERSPORTS® te garanderen, is het belangrijk dat alleen bomen van dezelfde leeftijd en dezelfde grootte worden geoogst. Voordat hout naar de wedstrijdlocaties wordt gebracht, worden alle houtblokken geïnspecteerd op knoesten en gebreken. Daarna worden ze op de vereiste lengte gezaagd en krijgen ze de vereiste diameter. Alleen dan zijn de blokken klaar voor levering aan alle internationale en de meeste nationale STIHL TIMBERSPORTS® evenementen.

Een duurzame plantage

Duurzaamheid

Omdat STIHL TIMBERSPORTS® bestaat uit een reeks extreme houthakevenementen is er veel hout nodig. Wij beseffen dan ook terdege dat we verantwoordelijk zijn voor het gebruik van duurzaam geteeld en gekapt hout. Het hout wordt geteeld op gecertificeerde populierplantages en geoogst met een minimale impact op de natuurlijke omgeving. Na afloop van de wedstrijden wordt het gebruikte hout gerecycleerd voor duurzame doeleinden, zoals biomassa en elektriciteit uit hernieuwbare bronnen.

Mannen bij de inspectie van bomen

Vooruitkijken

Om de toekomst van STIHL TIMBERSPORTS® veilig te stellen, richten we ons op het leveren van verantwoord gekapt, gecertificeerd hout om kwaliteit en duurzaamheid te garanderen. Wij zorgen ervoor dat de nieuwe aanplant goed wordt onderhouden en beheerd voor maximale efficiëntie en duurzaamheid bij de volgende generatie wedstrijdhout.