Doe-het-zelf-kerstdecoratie voor buiten: hoe maak je houten kaarsen?

Heb je 20 minuten over en heb je een kettingzaag? Zorg buiten voor wat feestelijke magie met deze houten DIY-kerstkaarsen als decoratiestukken.

Vier houten doe-het-zelfkaarsen die op een pad naast een spar staan

Kerstkaarsen: geniet van de warme gloed van traditionele decoratie

Velen van ons vinden het heerlijk om ons huis om te toveren tot een knusse plek tijdens de kerstperiode, met warme aroma's van kaneel en een oogverblindende kerstboom die een gezellige sfeer en een rustgevend toevluchtsoord van de wereld creëert. De gloed van een adventskaars geeft ook een bijzondere toets. Waarom zou je die feestelijke sfeer niet uitbreiden naar buiten? Doe-het-zelf-kerstdecoratie voor buiten is een geweldige manier om het seizoen te vieren en wat magie te delen met iedereen die voorbijkomt.

We hebben een stap voor stap gids samengesteld om een eenvoudige en opvallende set rustieke houten kaarsen te maken als charmant en duurzaam alternatief voor de gebruikelijke kerstdecoratie voor buiten. Het beste is dat ze een erg simpel ontwerp hebben en dat je weinig materiaal nodig hebt. Om je eigen kaarsen van hout te maken, heb je alleen maar vier boomstammen en een kettingzaag nodig.

Doe-het-zelf houten kaarsen: materialen en gereedschappen

Kies vier stukken stammen van verschillende lengtes (ongeveer 15-20 cm diameter) voor je kerstdecoratie van hout. Kies je gewenste houtsoort: elk soort zachthout of hardhout is goed, hoewel het gemakkelijker is om in zacht naaldhout te zagen dan bijvoorbeeld in hard eikenhout.

een STIHL MSA 140 C kettingzaag en veiligheidshandschoenen op een boomstronk met andere boomstammen ernaast

Helemaal doe-het-zelf

De juiste kettingzaag

Om ervoor te zorgen dat het maken van houten kerstversiering snel en leuk is, heb je het juiste elektrische gereedschap nodig. STIHL biedt een reeks compacte kettingzagen voor doe-het-zelfprojecten.

Met aandacht voor je veiligheid: beschermingsmiddelen

Het is leuk om met krachtig gereedschap te werken en je kan er je vaardigheden mee uitbreiden, wat geweldig is zolang je effectieve en veilige beschermkleding draagt tijdens het gebruik ervan. Draag altijd je persoonlijke beschermingsmiddelen wanneer je met je kettingzaag werkt. Dit omvat een helm, een broek met snijbescherming, veiligheidslaarzen en meer. Meer informatie vind je in de gebruiksaanwijzing van je product.

Voordat je de kettingzaag voor de eerste keer gebruikt, moet je je volledig vertrouwd maken met dit elektrische gereedschap en ervoor zorgen dat het vóór elk gebruik in perfecte staat is. Op verzoek bereidt je STIHL dealer je machine met plezier voor op de eerste klus en adviseert je ook over de soorten beschermkleding die je op je gemak kan uitproberen. Onthoud dat persoonlijke beschermingsmiddelen geen vervanging zijn voor veilige werkmethoden.

Hoe maak je zelf houten kerstkaarsen?

Aan de slag! Het uitsnijden van vier houten kaarsen voor buiten duurt niet lang.

Doe-het-zelf houten kaarsen: vier kaarsen op een gazon staan voor een muur van rode baksteen

Meer ideeën voor houten kerstdecoratie

Je zelfgemaakte kaarsen van hout zijn klaar om je tuin een feestelijke uitstraling te geven.

Denk je dat ze wat gezelschap kunnen gebruiken? We hebben nog veel meer ideeën voor doe-het-zelf-winterdecoratie voor je tuin en terras.

Meer doe-het-zelf-decoratieprojecten

Samenvatting: doe-het-zelf houten kerstkaarsen

  • Voor deze houten doe-het-zelf-kaarsen heb je vier boomstammen nodig die rechtop kunnen staan en een kettingzaag. Elk soort zachthout of hardhout is geschikt voor kerstdecoratie voor buiten, maar onthoud dat je gemakkelijker met een kettingzaag in zachthout met een laag harsgehalte kan snijden.
  • Draag als je met een kettingzaag werkt altijd persoonlijke beschermingsmiddelen volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Gebruik een kettingzaag om de basis van de vlam te markeren rond de stam. Snijd langzaam de vlam uit totdat de vorm duidelijker wordt.