STIHL M-Tronic

Koude start. Warme start. Droomstart.

Ongeacht of u net start, al aan het werken bent of na een pauze de motorzaag opnieuw gebruikt, de M-Tronic technologie regelt onder alle omstandigheden nauwkeurig en elektronisch het ontstekingstijdstip en de brandstofdosering. Hierbij wordt rekening gehouden met externe omstandigheden zoals de temperatuur, de hoogte en de brandstofkwaliteit. Zo kan u meteen aan de slag!

M-Tronic technologie

De kern is de sturingseenheid met een microprocessor, temperatuurherkenning en ontstekingsmodule. De microprocessor vormt het ‚brein‘ van de M-Tronic. Hierin wordt alle relevante informatie over de toestand van de machine samengebracht. Het resultaat: door de elektronische en nauwkeurige dosering van de brandstof, afhankelijk van de bedrijfstoestand en externe omstandigheden, beschikt u altijd over het optimale motorvermogen. Dat bespaart ook tijd, omdat de handmatige carburatorinstelling vervalt.

De voordelen van M-Tronic

Eenvoudig starten

STIHL M-Tronic heeft voor de koude start alleen nog maar een startpositie op de combischakelaar nodig. De M-Tronic berekent elektronisch de exacte hoeveelheid brandstof. U start met één enkele startbeweging, en u kunt zonder omschakelen onmiddellijk verder versnellen - voor krachtensparend en snel werken.

Geen handmatige carburatorinstellingen

De M-Tronic past elektronisch de hoeveelheid brandstof in de carburator aan voor alle bedrijfstoestanden, zoals starten, stationair draaien, deellast en vollast. Altijd rekening houdend met externe omstandigheden. Zo spaart u moeite en tijd.

Steeds het optimale vermogen

Op basis van motortemperatuur en toerental controleert de sturingseenheid voortdurend de actuele bedrijfstoestand van uw motorzaag. De brandstof wordt doorlopend gedoseerd, zodat u steeds profiteert van een optimaal motorvermogen.

Uitstekend acceleratiegedrag

Door de elektronische regeling van het ontstekingsmoment en de brandstofdosering, versnelt u met de STIHL MS 201 TC-M heel vlot en snel – zelfs bij een koude start.

Geheugenfunctie

De M-Tronic onthoudt de instellingen van het laatste gebruik voor onbepaalde duur en roept deze weer op na het opnieuw starten van de motorzaag. Hierdoor beschikt u bij het opnieuw starten bij dezelfde externe omstandigheden meteen over het volledige motorvermogen.

STIHL machines met M-Tronic

STIHL motorzaag MS 362 C-M

STIHL motorzaag MS 362 C-M

Naast de M-Tronic heeft de MS 362 C-M nog andere handige functies. Het nieuwe longlife-luchtfiltersysteem zorgt bijvoorbeeld met zijn voorafscheiding en de HD2-rondfilter voor een lange bedrijfsduur van de filter.

STIHL motorzaag MS 661 C-M

STIHL motorzaag MS 661 C-M

De STIHL MS 661 C-M levert uitstekende prestaties dankzij toptechniek. Tegelijkertijd wordt deze motorzaag gekenmerkt door het lage prestatiegewicht van 5,4 kW bij slechts 7,4 kg – en is hiermee de lichtste motorzaag van haar cilinderinhoudsklasse.
STIHL motorzaag MS 201 C-M

STIHL motorzaag MS 201 C-M

Lichtste professionele STIHL motorzaag. Uiterst geschikt voor het verwijderen van takken. Standaard met M-Tronic, wat resulteert in het meest optimale motorvermogen en eenvoudig starten met slechts één startinstelling.
STIHL motorzaag MS 261 C-M

STIHL motorzaag MS 261 C-M

Handig, krachtig en standaard met volledig elektronisch motormanagement M-Tronic (M) uitgerust – de motorzaag STIHL MS 261 C-M staat voor een voortdurend optimaal motorvermogen.
STIHL motorzaag MS 241 C-M

STIHL motorzaag MS 241 C-M

Alle bosbouwers keken er naar uit: de motorzaag STIHL MS 241 C-M ! Compact, levendig, wendbaar en met de volledig elektronische motorsturing M-Tronic (M) om altijd optimale motorprestaties te leveren.
STIHL motorzaag 441 C-M

STIHL motorzaag 441 C-M

STIHL voert de elektronica in om een uitzonderlijk gebruikscomfort mogelijk te maken. Zo is de nieuwe MS 441 C-M met M-Tronic de eerste professionele motorzaag van STIHL die standaard met een intelligent elektronisch systeem uitgerust wordt.
STIHL bosmaaiers FS 490 C-EM L en FS 560 C-EM

STIHL bosmaaiers FS 490 C-EM L en FS 560 C-EM

Dankzij de bijzonder hoge prestaties en robuuste constructie zijn de nieuwe motorzeisen de eerste keuze voor de professionele gebruiker. Opruimen van kreupelhout en wildgroei, hakselen en zagen in bos of grote oppervlakken maaiwerk worden door de nieuwe apparaten van de topklasse met gemak bedwongen.
STIHL bosmaaier FS 460 C-EM

STIHL bosmaaier FS 460 C-EM

Telkens als u de motorzeis FS 460 C-EM start - zowel wanneer u begint te werken als na een onderbreking - ontwikkelt ze meteen haar volledige vermogen.