Elektrische hakselaars / elektrische houtversnipperaars

FilterIconFilteren

Toepassingsgebied
Gebruiker
Type toepassing
Aandrijving
Max. takdikte
Prijs
Actie
9 van 9 Producten

Accessoires

SNOEIMATERIAAL VAN STRUIKEN EN HEGGEN EFFICIËNT EN STIL VERSNIPPEREN

De STIHL elektrische‑hakselaars zijn bijzonder geschikt voor versnipperwerkzaamheden rond het huis en in geluidsgevoelige omgevingen.

ELEKTRISCHE HAKSELAARS VAN STIHL: EMISSIEVRIJ EN KRACHTIG VERSNIPPEREN

Als je een elektrische aansluiting in de tuin hebt, zijn onze stille hakselaars een waardevol hulpmiddel. Na het snoeien van heggen, struiken en bomen kan je je tuinafval, zoals grote takken of planten met grote bladeren, zo efficiënt versnipperen. Dat noemen we ook wel hakselen. De krachtige, emissievrije elektrische‑versnipperaars zijn dankzij het brede productassortiment geschikt voor verschillende taken. Met deze hakselaars kan je niet alleen het volume van het snoeiafval verminderen, maar ook de afvoer ervan vergemakkelijken. Als je het versnipperde materiaal vaker in je elektrische hakselaar invoert, zorg je voor een optimale menging, beluchting en versnippering en kan je het materiaal gebruiken als mulch en als waardevolle compost.

HOUTVERSNIPPERAAR MET ELEKTRISCHE AANDRIJVING: VOORDELEN VOOR MILIEU EN OMGEVING

Het gebruik van een elektrische houtversnipperaars biedt een aantal voordelen:

  • Voldoende vermogen om middelgrote hoeveelheden harde en gemengde materialen te versnipperen
  • Kan in de buurt van het huis worden gebruikt (met gangbare stroomaansluiting van 230 V)
  • Krachtigere apparaten met een sterkstroomaansluiting voor grotere hoeveelheden snoeimateriaal
  • Aangenaam stil in gebruik voor toepassingen in geluidsgevoelige omgevingen
  • Emissievrij dankzij stroom uit het stopcontact
  • Altijd beschikbaar (geen bijvullen of opladen van de accu nodig)
  • Compacte vorm met wielen voor eenvoudige verplaatsing

DE JUISTE ELEKTRISCHE HAKSELAAR VOOR JE BEHOEFTEN

Om de juiste ‑hakselaar met elektrische aandrijving te kiezen, is aan de ene kant de stroomaansluiting doorslaggevend. Motoren met een sterkstroomaansluiting zijn iets krachtiger en robuuster. Ze leveren ook bij zwaardere toepassingen uitstekend werk.

Aan de andere kant heeft ook de samenstelling van het te versnipperen materiaal , van hard en gemengd tot zacht snoeimateriaal, invloed op de apparaatkeuze. Onze tuinhakselaars kunnen als messenshakselaar of walshakselaar moeiteloos takken met een diameter van 30 mm tot 55 mm versnipperen. Als je vaker grote hoeveelheden boomafval of zachte plantenresten moet versnipperen, kan je een speciale bladhakselaar gebruiken. Ook met de combi‑hakselaar STIHL GHE 355 zit je bij regelmatig gebruik goed. Modellen met de omkeertechnologie BRS (Bladerotation‑Reverse‑System) maken het mogelijk om de messen van de tuinhakselaar in een handomdraai aan te passen aan het te versnipperen materiaal. Met deze technologie werkt naast de GHE 355 ook onze combi‑‑hakselaar STIHL GHE 375 met sterkstroomaansluiting. Gemiddeld kan je het volume van snoeiafval tot 75% verminderen.

GEBRUIKSGEMAK EN BETROUWBAARHEID VAN DE STILLE HAKSELAARS

De vultrechter moet hoog genoeg zijn, zodat je hem gemakkelijk kan vullen zonder dat je handen met de messen in contact komen. De klaverbladopening in de vultrechter vergemakkelijkt niet alleen het vullen, maar zorgt er ook voor dat je veilig met de STIHL elektrische‑hakselaar kan werken. Een extra spatscherm beschermt je tegen rondvliegende kleine delen van takken. Als u het versnipperde materiaal gemakkelijk wilt verzamelen, zijn de modellen met geïntegreerde opvangbakken een goede keuze. Dankzij het verrijdbare onderstel zijn de elektrische hakselaars comfortabel te vervoeren. Bij sommige modellen kunnen de messen ook in de hakselaar worden geklapt.

Onze elektrische‑tuinhakselaars zijn voorzien van geluiddempende trechters. Om de werkzaamheden met je stille hakselaar aan te passen aan je individuele behoeften, kan je het apparaat ook uitbreiden met andere nuttige accessoires. Zo kan je bijvoorbeeld het versnipperde materiaal direct onder de hakselaar opvangen met de robuuste opvangbak van 50 liter STIHL AHB 050, tenzij er al een opvangbak in het apparaat is geïntegreerd. Meer informatie over de stille hakselaars en accessoires voor tuinhakselaars vind je op onze website.