Bladversnipperaars / bladhakselaars

Accessoires


HAKSELAARS OM EFFECTIEF TE MULCHEN EN TE COMPOSTEREN


Met een STIHL hakselaar verander je hard en zacht groenafval van bomen, struiken en andere planten in een handomdraai in waardevol mulch- of compostmateriaal.
MET STIHL HOUTVERSNIPPERAAR VERWERK JE  GROENAFVAL IN EEN HANDOMDRAAI


In de lente moet de tuin in vorm worden gebracht, in de herfst snoei je enkele planten het beste nog een keer terug. Bij deze klussen bespaart een STIHL hakselaar je een hele hoop tijd en werk. Want overal waar gesnoeid wordt, krijg je een hele hoop tuinafval, zoals twijgen, takken of groenafval. Groenafval dat onversnipperd veel plaats inneemt in je tuin en meestal meer is dan je kwijt kan in je compostbak. Meestal staat dan een ritje naar het containerpark, een compostplaats of een andere inzamelt plaats op de agenda. Dat probleem komt je maar al te bekend voor? Dan is het zeker de moeite waard om ons assortiment elektrische en benzinehakselaars wat nauwkeuriger te bekijken. Met een krachtige STIHL tuinhakselaar breng je zeker weer orde op je perceel. Onze tuinhakselaars veranderen bergen groenafval in handige plantaardige restjes.Het hakselgoed heeft hierbij veel voordelen: • Als je groenafval versnippert met de hakselaar verlaagt dat het volume met wel 75%. Daardoor kan het niet alleen veel eenvoudiger afgevoerd, maar ook verwerkt worden.

 • Het hakselgoed kan je gebruiken om de ondergrond af te dekken, als compost, als bemesting of om humus te maken.

 • Het gecomposteerde hakselgoed bevat waardevolle voedingsstoffen en het bespaart je bijgevolg de kosten voor extra meststoffen.WELKE TUINHAKSELAAR PAST HET BESTE BIJ MIJ?


Je kan met enkele vragen nagaan welke hakselaar het beste is voor wat jij van plan bent. 1. Is er een aansluiting op het stroomnet aanwezig? Als dat het geval is, dan kan je kiezen tussen een benzine- of een elektrische hakselaar. Als dat niet zo is, dan heb je in elk geval een benzinehakselaar nodig.

 2. Welk hakselgoed wil je verwerken? Takken en heggensnoeisel of eerder een mengeling van hakselgoed met bladeren, groenafval en dunne twijgjes? Of allebei? Het type hakselgoed en de hoeveelheid zijn belangrijke criteria. Krachtigere benzinehakselaars zijn vooral interessant voor verschillende soorten hakselgoed en grotere hoeveelheden. Onze uitstootvrije elektrische hakselaars kan je zowel in een compacte variant voor kleinere hoeveelheden hard hakselgoed in ons assortiment vinden als in modellen met meer vermogen voor grotere hoeveelheden uiteenlopend hakselgoed.
 3. Werk je in een geluidsgevoelige omgeving? Dan moet je ervoor zorgen dat de houtversnipperaar over een geluidsdempende trechter beschikt of je kiest meteen voor een stille walshakselaar.

 4. Bekijk zeker eens het uitgebreide assortiment STIHL hakselaars en vergelijk de verschillende modellen.  WAT EEN STIHL VERSNIPPERAAR BIJZONDER MAAKT


  Behalve dat ze eenvoudig te bedienen zijn, hebben alle STIHL tuinhakselaars nog één ding gemeen: een geluidsgedempte vultrechter die de geluiden tijdens het hakselen zo beperkt mogelijk houdt. Onze hakselaars met 2-kamersysteem en omkeertechnologie hebben zelfs nog meer te bieden. Bij het 2-kamersysteem heb je de mogelijkheid om tegelijk hardere takken en zachter groenafval toe te voegen. Elke kamer beschikt over eigen messen en dat zorgt ervoor dat het hakselgoed bijzonder effectief verwerkt kan worden en doorgaans een hoge kwaliteit heeft. STIHL hakselaars met omkeertechnologie veranderen de draairichting van de hakselmessen na een druk op de knop: als ze rechts draaien, versnipperen ze harder hakselgoed, zoals hout en takken; als ze naar links draaien, maken de messen zachter tuinafval klaar voor de composthoop. Dat onderscheid volgens hakselgoed spaart de messen.  WALSHAKSELAARS OF MESHAKSELAARS


  De twee gangbaarste soorten hakselaars zijn walshakselaars en meshakselaars. Het verschil zit hem vooral in de techniek waarmee het groenafval versnipperd wordt. Met een krachtige STIHL meshakselaar produceer je moeiteloos waardevolle mulch uit hout en zachte plantenresten. Bij deze soort hakselaars versnipperen sneldraaiende, scherpe messystemen gras en plantenresten in kleine stukjes. Dat hakselgoed kan je dan bijvoorbeeld gebruiken om te mulchen of om je planten mee te bedekken. De meeste STIHL meshakselaars versnipperen je hakselgoed met een systeem van zogenaamde messen met geringe vibratie, die bijzonder trillingsarm werken en van extra vleugelmessen en scheurnokken voorzien zijn. Dat zorgt voor een betrouwbare versnippering van groenafval.  Met een walshakselaar kan je uitstekend composteerbaar hakselgoed produceren. De snijwalsen die in deze modellen zitten, versnipperen in een eerste stap en verpletteren daarna takken en groenafval. Zo krijg je organisch materiaal, dat op korte tijd zal rotten. Dat komt omdat de walsen de vezels breken en de micro-organismen daardoor heel eenvoudig kunnen composteren. Deze vorm van verwerking maakt heel weinig lawaai, daarom wordt deze soort houtversnipperaars ook stille hakselaars genoemd. Een tweede pluspunt van de walshakselaar is de automatische toevoeging van je groenafval. Je hoeft dus niet te duwen of te schuiven als je takken of ander groenafval in de takkenversnipperaar verwerkt. Je herkent onze walshakselaars aan de ‘L’ in de naam van het model.  Zo veelzijdig ons assortiment versnipperaars is, zo veelzijdig zijn ook de accessoires voor hakselaars, die het werk met STIHL tuinhakselaars perfect aan je behoeften aanpassen. Daarbij horen bijvoorbeeld de stevige opvangmand van 50 l of de trechter om verschillende soorten hard groenafval te verwerken.