Robotmaaier schoonmaken: het juiste onderhoud van je ¡MOW®

Voor een mooi maairesultaat is regelmatig onderhoud van je iMOW® robotmaaier belangrijk. Je robotmaaier reinigen is daarbij van groot belang, 5 tips hoe je dit aanpakt.

Belangrijke informatie

Deze robotmaaiertips gelden alleen voor de modellen RMI 422 (P, PC), 522 C en 632 (C, P). Alle informatie over de volgende generatie robotmaaiers (iMOW® 5, 6 en 7 of iMOW® EVO 5, EVO 6 en EVO 7) kan je hier vinden.

Hoe vaak moet je een robotmaaier reinigen?

Hoe vaak je de robotmaaier reinigt, hangt sterk af van het weer en het gazon. Als algemene richtlijn raden wij aan om hem wekelijks te reinigen. Dit kan echter variëren: bij hevige regenval wordt de machine sneller vuil en moet je ze vaker reinigen.

Vergeet niet de robotmaaier regelmatig te onderhouden. Hier lees je waar je op moet letten.

De robotmaaier schoonmaken: handleiding

De iMOW® onderhoudt je gazon volledig automatisch door het dagelijks te maaien en zorgt voor een perfect maairesultaat. Maar de robotmaaier zelf heeft ook aandacht nodig: je moet hem regelmatig reinigen.

Tijdens het seizoen en vóór lange werkonderbrekingen is het belangrijk om de robotmaaier te reinigen en grasresten en -sappen te verwijderen. Dit zorgt niet alleen voor een zuiver maairesultaat, maar bevordert ook de duurzaamheid van je machine.

We laten je zien hoe je de robotmaaier in een paar minuten schoonmaakt.


Weet je niet zeker wat het best is voor je iMOW®? Onze gespecialiseerde STIHL dealers geven graag antwoord op je vragen en voeren indien gewenst alle belangrijke werkzaamheden aan de iMOW® voor je uit.

Samenvatting: robotmaaier schoonmaken

  • Reinig de machine bij normale weersomstandigheden één keer per week.
  • Neem de veiligheidsvoorschriften in acht bij het werken met een robotmaaier en draag werkhandschoenen.
  • Laat de machine vóór het reinigen ongeveer 5 minuten afkoelen.
  • Bijtende reinigingsmiddelen, hogedrukreinigers en stromend water kunnen de machine en de elektronica beschadigen. Gebruik ze niet!
  • Slijp het mes nooit, maar vervang het door een nieuw mes als de robotmaaier een meswissel aangeeft.