STIHL ErgoStart

Comfortabel van bij de start

STIHL ErgoStart

Starten is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Met de innovatieve STIHL ErgoStart functie kunt u STIHL motormachines eenvoudig en probleemloos starten, zonder zware krachtinspanningen. Dit is mogelijk dankzij een bijkomende veer tussen de krukas en de riemschijf van het starttouw. STIHL machines met het STIHL ErgoStart systeem herkent u aan de letter "E" in de modelbenaming.

Duidelijke voordelen

 

 

  • Minder inspanningen: de maximumbelasting bij het starten van de motor, wordt aanzienlijk verminderd.
  • Een trage en gelijkmatige trekbeweging aan het starttouw: de specifieke krachten die door de compressie opgewekt worden, voelt u niet in de starthandgreep.
  • Lagere treksnelheid: de snelheid waarmee u aan het starttouw moet trekken, ligt beduidend lager.
  • Betrouwbare start: of u nu snel of traag aan het starttouw trekt - de motor slaat altijd probleemloos aan.

 

 

Werking

Een gelijkmatige trekbeweging met twee vingers volstaat. In vergelijking met traditionele startsystemen vergt het STIHL ErgoStart systeem immers niet alleen minder kracht, maar vermindert het ook nog eens de startsnelheid met ongeveer twee derde. Door de gelijkmatige trekbeweging op het starttouw wordt de veer opgespannen tot die spanning even groot is als de compressiedruk. Daardoor worden schokken en de daarmee gepaard gaande belasting vermeden. De veer geeft automatisch de opgeslagen energie aan de krukas door, zet die energie in beweging om en garandeert een vlotte start van de motor.

Tussen de schijf van het starttouw en de krukas zijn de trommel met de veer en twee meenemers aangebracht. De trekkracht van het touw spant de veer op tegen de kracht in die de zuiger tijdens de compressie uitoefent. Wanneer de energie van de opgespannen veer groter is dan de tegenovergestelde kracht van de zuiger tijdens de compressie, draait de krukas en slaat de motor aan.

Aanvullende informatie

Terwijl het klassieke startsysteem snelle trekbewegingen vereist, moet u bij het STIHL ErgoStart systeem alleen maar een gelijkmatige kracht op het starttouw uitoefenen. Het ErgoStart systeem doet de rest. De overbodige en storende belasting die bij de compressie voorkomt, wordt geëlimineerd. De motor starten is nog nooit zo eenvoudig en gemakkelijk geweest als met het STIHL ErgoStart systeem.