Zo maak je van een boomstam een stoel

Maak je stoel uit een boomstam

Houd je van een rustieke stijl? Dan is deze stoel gemaakt van een boomstam écht iets voor jou. Hij staat ongetwijfeld prachtig in je tuin of woonkamer. In dit artikel leggen we je uit hoe je dit meubelstuk gemakkelijk zelf maakt van een boomstam.

Het juiste hout

Voor deze rustieke stoel zijn weerbestendige loofhoutsoorten zoals eik of acacia uitermate geschikt. In principe kan je ook naaldhout zoals grenen of vurenhout gebruiken. Hou er wel rekening mee dat naaldhout hars bevat.

Kies bij voorkeur het onderste deel van de stam. Dan loopt de stoel naar onder wat breder uit en staat hij steviger.

Beschermkleding

Veiligheid voor alles: bij het werken met een kettingzaag moet je jezelf goed beschermen. Draag een veiligheidsbril of gezichtsbescherming, en gebruik ook gehoorbescherming. Je handen, benen en voeten bescherm je met handschoenen, een speciale veiligheidsbroek en schoenen met een bescherming zoals bijvoorbeeld stalen neuzen.

Gebruik je een STIHL accukettingzaag, dan kan je de geluidsbescherming achterwege laten.

Lees hier meer over het thema bescherming bij gebruik van een kettingzaag.

Houd er rekening mee dat in bepaalde landen specifieke eisen verbonden zijn aan veiligheidskleding en dat veiligheidskleding geen garantie voor een veilige werkwijze is. Lees daarom ook goed de handleiding van jouw apparaat.

Op onze website leer je meer over het veilig hanteren van een kettingzaag.

Andere bezoekers vonden ook deze artikelen interessant:

Maak je eigen houten sterren Maak je eigen houten siersterren

Met een kettingzaag en enige handigheid maakt u in geen tijd decoratieve kunstwerkjes - zoals houten sterren voor een sfeervolle versiering van uw huis, tuin of terras.

Lees het artikel