Zo organiseert u een sfeervolle winterbarbecue in uw tuin

winterbarbecue

Barbecueën iets voor lange, zwoele zomeravonden? Niet dus! Ook bij wintertemperaturen kan u vrienden en familie verrassen met een gezellige BBQ in de tuin. In de VS en Canada wordt winterbarbecueën gezien als een echte familietraditie. Weer of geen weer, met onderstaande checklist bij de hand maakt u van uw winterbarbecue een gezellig eet- en drankfestijn!

☑ Zorg voor geschikte accomodatie
Organiseer uw winterbarbecue bij voorkeur op een windstille plek onder een halfopen of gesloten terrasoverkapping. Verras uw gezelschap met een zelfgemaakte palletbar in de tuin. De palletten kunt u aan elkaar vastschroeven of met touwen aan elkaar vastbinden. Voorzie sfeerverlichting met kaarsen op tafel en fakkels of gekleurde lampionnen langs het tuinpad voor een feestelijke toets.

☑ Sla voldoende brandstof in
In de winter duurt het een pak langer om het vuur op de juiste temperatuur te krijgen. Zorg daarom voor een extra fles propaangas, zak kolen of droog snoeihout. Het is van vitaal belang om het vuur warm genoeg te houden. Hanteer volgende vuistregel: als u uw hand langer dan 2 seconden 10 centimeter boven het vuur kunt houden, is de barbecue net niet heet genoeg.

☑ Verwarm uw gasten
De warme gloed van de barbecue doet altijd deugd in de koude buitenlucht. Met een vuurkorf of terrasverwarmer klimt de temperatuur gegarandeerd tot een aangenaam niveau. Voorzie ook fleece dekentjes voor de minder warmbloedige gasten. Zelfgemaakte glühwein of gesmolten marshmallows geven zelfs de koelste kikkers een warm gevoel!

☑ Voorzie aangepaste outfits
Zorg ervoor dat uw gasten een dikke trui en winterjas bij hebben om het zo aangenaam mogelijk te maken. In de STIHL catalogus (vanaf pagina 254) vindt u heel wat leuke fanartikelen terug, van softshell jacks tot gebreide mutsen. Met een warme sjaal rond de nek smaakt dat gegrild stukje kalfsrib of gerookte zalm nog net dat tikkeltje beter!