Directe productkeuze Benzine grastrimmers voor kleinere tuinen
Benzine grastrimmers voor kleinere tuinen

Benzine grastrimmers voor kleinere tuinen

voor de finishing touch in het groenonderhoud

Hobbytuiniers let op! Onze krachtige benzine grastrimmers zijn uitstekend geschikt om kleine gazons te maaien en gazonkanten te trimmen - ook als er weinig bewegingsruimte is. Ze zijn naar keuze verkrijgbaar met een gebogen of een rechte steel en kunnen bovendien heel makkelijk worden gestart.

Vergelijking Model Vermogen ­kW Cilinderinhoud ­cm³ Gewicht ­kg Standaard snijgarnituur ­ Prijs
FS 38 0,65 27,2 4,2 1) AutoCut C6-2 € 199,00*
FS 40 0,7 27,2 4,4 1) AutoCut C6-2 € 241,00*
FS 50 C-E L 0,8 27,2 4,6 1) AutoCut C5-2 € 292,00*
FS 50 L 0,8 27,2 4,5 1) AutoCut C5-2 € 262,00*
FS 55 0,75 27,2 4,9 1) Grassnijblad 230-2 € 299,00*
FS 55 R 0,75 27,2 4,4 1) AutoCut 25-2 € 289,00*
1) Zonder benzine, snijgereedschap en bescherming

Grastrimmers voor precies maaiwerk langs bomen en gazonranden

Het onderhoud van hellende terreinen, langs gazonranden en rond bomen vereist vaak specifieke gereedschappen. De STIHL grastrimmers, kantenmaaiers en bosmaaiers combineren een eenvoudige bediening met een groot werkcomfort. De benzine grastrimmers voor het gazononderhoud pakken alle terreinen aan. Zelfs de gebieden tussen struiken of langs omheiningen schrikken hen niet af. Sommige modellen zijn uitgerust met het systeem STIHL ErgoStart (E) voor een vlotte start.

STIHL grastrimmers: licht en handzaam

De STIHL grastrimmers zijn geschikt voor het gazononderhoud, maar deze handige machines kunnen ook gemakkelijk taai gras, dunne takken en wilde vegetatie maaien. Ze zijn vooral handig in tuinen met veel hoeken of op zeer steile terreinen omdat ze een totale bewegingsvrijheid bieden. Een benzine grastrimmer garandeert een optimale mobiliteit. Alle kracht ligt in jouw handen. De volgende kenmerken maken van het maaien en onderhouden van je terrein een waar plezier:

  • Verminderd gewicht: de grastrimmers van STIHL zijn bijzonder licht. Zo spaar je je krachten voor andere taken!
  • Multifunctionele handgreep: de bedieningselementen bevinden zich zichtbaar op de multifunctionele handgreep. Zo bedien je je grastrimmer met één hand .
  • Handmatige brandstofpomp: na een lange buitengebruikstelling druk je gewoon met je duim de pompbalg in. Hierdoor reduceer je het aantal keren dat je aan het starttouw moet trekken.
  • STIHL ErgoStart (E): sommige modellen zijn standaard uitgerust met het systeem STIHL ErgoStart. De andere modellen kunnen op aanvraag ook met dit systeem worden uitgerust. Dankzij STIHL ErgoStart volstaat het om rustig aan het starttouw te trekken om de motor te starten!

Grastrimmers voor het onderhouden en maaien van het gazon. Hou alles onder controle

Om de roterende machine nauwkeurig te kunnen bedienen, zijn de STIHL grastrimmers, kantenmaaiers en bosmaaiers voorzien van praktische handgrepen. Om de juiste handgreep te kiezen, hou je rekening met de grootte van het terrein en het type werk waarvoor je je machine wilt gebruiken. De verschillen:

  • De beugelhandgreep heeft een verminderd gewicht en maakt een bijzonder vlotte bediening mogelijk.
  • De ronde handgreep zorgt voor een precieze geleiding van de machine voor het onderhoud van terreinen, maar ook voor het verwijderen van onkruid en alle taken waarbij het plaatsgebrek een maximale flexibiliteit vereist.
  • De dubbele ergonomische handgreep, ook wel ‘stuur’ genoemd, biedt uitstekende prestaties op grote oppervlakken. Gelijkaardige bediening als bij een bosmaaier.
  • Een gevoerde draaggordel helpt het gewicht over de schouders te spreiden en de armen te verlichten. Bij de zwaardere modellen wordt standaard een draaggordel meegeleverd om het werk minder vermoeiend te maken.

Maaidraden of messen: kies je snijgarnituur afhankelijk van de toepassing

Afhankelijk van het gebruik worden de grastrimmer, kantenmaaier of bosmaaier uitgerust met verschillende snijgarnituren om het gazon te onderhouden, onkruid te verwijderen of grote oppervlakken te maaien. Een maaidraad zorgt voor een gelijkmatig maairesultaat, en maakt het eenvoudig om gazonranden netjes af te werken. Als je werk niet beperkt is tot het gazononderhoud, krijgen kunststofmessen de voorkeur. In het assortiment snijgarnituren en accessoires van STIHL vind je diverse kunststofmessen, maaidraden en draadspoelen voor maaikoppen.

Als je taai gras, dik struikgewas en welig tierende bosjes te lijf moet gaan, zijn snijgarnituren met messen het meest geschikt. Naast de universele maaikop PolyCut, uitgerust met drie scharnierende kunststofmessen, zijn sommige kantenmaaiers van STIHL ook uitgerust met metalen grassnijbladen met 4 snijkanten of 8 tanden.

Safety first: accessoires voor veilig werk

Bij de grastrimmers van STIHL wordt altijd een veiligheidsbril meegeleverd. Andere essentiële accessoires: een helm en handschoenen. Om de snijgarnituren te beschermen tegen schade is het ook mogelijk om een speciale beschermkap te monteren.

* Adviesprijs van de fabrikant vanaf januari 2021 inclusief BTW.

Dit productassortiment en deze informatie kunnen per land licht afwijken. Wijzigingen qua techniek, uitrusting, prijs en toebehoren zijn voorbehouden.