Directe productkeuze Ruggedragen benzine bosmaaiers
Ruggedragen benzine bosmaaiers

Ruggedragen benzine bosmaaiers

Ideaal voor het maaien op bijzonder moeilijk terrein

Steile taluds, begroeide hellingen, smalle greppels, wijnbergen en fruitplantages - hier voelen de ruggedragen bosmaaiers van STIHL zich pas echt thuis. De flexibele verbinding tussen de motor en de maaiboom kost bij het maaien weinig moeite, zelfs hellingopwaarts.

Vergelijking Model Vermogen ­kW Cilinderinhoud ­cm³ Gewicht ­kg Standaard snijgarnituur ­ Prijs
FR 410 C-E 2 41,6 10,8 1) € 1.109,00*
FR 460 TC-EFM 2,2 45,6 11,5 1) € 1.309,00*
1) Zonder benzine, snijgereedschap en bescherming

Uitzonderlijke prestaties met de ruggedragen bosmaaiers van STIHL

De ruggedragen benzine bosmaaiers van STIHL maken het werk minder vermoeiend, of het nu op steile bermen, hellingen of in smalle greppels is. Dankzij een flexibele verbinding tussen de motor en de steel, geniet je van een volledige bewegingsvrijheid. Bovendien verlichten de gevoerde schouderbanden de gebruiker. Kies voor een STIHL ruggedragen benzine bosmaaier, een handig en krachtig gereedschap.

Ruggedragen bosmaaiers van STIHL: opgewassen tegen elke struik

De kantenmaaiers en bosmaaiers van STIHL imponeren met hun betrouwbaarheid en gebruiksgemak. Met een ruggedragen model kan je bovendien gemakkelijk werken op moeilijke en hellende terreinen. Zelfs moeilijk toegankelijke wilde vegetatie in boomgaarden en wijngaarden vormt geen probleem voor deze machines. Het assortiment van STIHL omvat ruggedragen benzine bosmaaiers in verschillende modellen en met diverse vermogens:

  • FR 410 C-E: 2,0 kW bosmaaier met 2-MIX motor en ErgoStart (E)
  • FR 460 TC-EFM 2,2 kW bosmaaier met 2-MIX motor, STIHL ElektroStart, ErgoStart en STIHL M-Tronic.

Afhankelijk van het gebruiksgebied en het te maaien vegetatietype, kan de ruggedragen bosmaaier worden uitgerust met verschillende snijgereedschappen:

  • Maaikoppen: met twee of vier draden, om het gras langs obstakels te maaien en om op grote oppervlakken te werken
  • Grassnijbladen: modellen met twee of vier snijkanten, voor het maaien van droog, taai gras, riet en struikgewas. Andere modellen met 8 of 44 tanden zijn beschikbaar voor een nog hoger snijvermogen.
  • Driehoeksmes met drie tanden, gemaakt van speciaal staal, om vervilt gras en andere struikgewassen te verwijderen. Zelfs doornhagen zijn geen probleem.

STIHL 410 C-E: een krachtpatser met STIHL ErgoStart

STIHL machines met de aanduiding C-E staan synoniem voor een gemakkelijke en moeiteloze start. Dankzij het STIHL ErgoStart systeem hoeft je slechts zachtjes aan het starttouw te trekken om de FR 410 C-E te starten. Bij dit model zijn de bedieningselementen ook geïntegreerd in de multifunctionele handgreep. Je kunt je hand dus altijd op de handgreep houden tijdens het werk – voor een optimale veiligheid.

STIHL FR 460 TC-EFM: intelligente M-Tronic technologie

De ruggedragen bosmaaier FR 460 TC-EFM is uitgerust met een zuinige 2-MIX motor met gelaagd opvangsysteem en intelligente STIHL M-Tronic technologie. Het volledig elektronische motormanagementsysteem maakt starten gemakkelijk en zorgt voor een nauwkeurige brandstofdosering om een optimaal vermogen te garanderen. De ruggedragen bosmaaier met M-Tronic technologie herkent automatisch de koude of warme start om de benodigde hoeveelheid brandstof aan te passen.

Dankzij het STIHL Electrostart systeem (F) is de motor altijd klaar om te starten – druk gewoon op de knop op de multifunctionele handgreep. Je hoeft de machine niet van je rug te nemen. In vergelijking met andere ruggedragen bosmaaiers maakt de FR 460 TC-EFM een nog doeltreffender en minder vermoeiend gebruik mogelijk.

Handig detail: een in de ergonomische vulling geïntegreerde zak biedt een betrouwbare opslagruimte voor accessoires en andere beschermingsmiddelen.

* Adviesprijs van de fabrikant vanaf januari 2021 inclusief BTW.

Dit productassortiment en deze informatie kunnen per land licht afwijken. Wijzigingen qua techniek, uitrusting, prijs en toebehoren zijn voorbehouden.