Directe productkeuze Benzine kettingzagen voor land- en tuinbouw
Benzine kettingzagen voor land- en tuinbouw

Veelzijdig en robuust

benzine kettingzagen voor land- en tuinbouw

Bouwen met hout, het zagen van haardhout, kappen van dunne stammen of onderhoud van fruitbomen – in de land-, tuinbouw of het landschapsonderhoud zijn er vele taken die effectief alleen met een hoogwaardige kettingzaag kunnen worden uitgevoerd. Deze STIHL kettingzagen zijn er als basisversie, met innovatief intelligent motormanagement (I) en deels ook als comfortmodellen (C), bv. met kettingsnelspanner (B) of QuickStop Super (Q).

Vergelijking Model Cilinderinhoud ­cm³ Vermogen ­kW/Pk Gewicht ­kg Prijs
MS 271 50,2 2,6/3,5 5,6 1) vanaf € 682,00*
MS 271 RM3 Pro 50,2 2,6/3,5 5,6 1) vanaf € 689,00*
MS 271 C-BE 50,2 2,6/3,5 6,2 1) € 738,00*
MS 271 C-BE RM3 Pro 50,2 2,6/3,5 6,2 1) vanaf € 749,00*
MS 291 55,5 2,8/3,8 5,6 1) vanaf € 749,00*
MS 311 59 3,1/4,2 6,2 1) vanaf € 815,00*
MS 391 64,1 3,3/4,5 6,2 1) vanaf € 907,00*
1) Zonder benzine, zaagblad en zaagketting

STIHL kettingzagen voor de landbouw en tuinbouw

Of het nu gaat om boomonderhoud, het zagen van haardhout of het voorbereiden van balken, de robuuste STIHL kettingzagen voor de landbouw en de tuinbouw zijn speciaal ontworpen voor uiteenlopende toepassingen. Ze zijn uitgerust met 2-MIX-motoren (vanaf een vermogen van 2,6 kW) en bieden een betrouwbare zaagkracht. Kies uit het STIHL assortiment van kettingzagen voor de land- en tuinbouw het model dat aan je behoeften voldoet.

Het basismodel: krachtig en robuust

Dankzij de krachtige 2-MIX-motoren, het innovatieve longlife-luchtfiltersysteem en het STIHL antivibratiesysteem zijn de kettingzagen voor de tuinbouw eenvoudig en milieuvriendelijk. Het basismodel omvat alle typische elementen in de bewezen STIHL kwaliteit:

  • De zijdelingse kettingspanner voorkomt elk contact met de scherpe zaagketting en de klauw.
  • Het longlife-luchtfiltersysteem met voorafscheiding verwijdert grote vuildeeltjes en verdubbelt zo de levensduur van de filter. De geïntegreerde compensator garandeert ook een constant vermogen.
  • Het STIHL antivibratiesysteem vermindert trillingen in de handgrepen en maakt langdurig werk minder vermoeiend.
  • Dankzij functies zoals de universele bedieningshendel of gereedschapsloze tankdoppen zijn de kettingzagen voor de land- en tuinbouw eenvoudig te gebruiken.
  • Dankzij de carburator voorverwarming kan je je kettingzaag op elk moment gebruiken, zelfs in de winter.

De machines verschillen vooral in kracht. Die varieert tussen 2,6 kW (3,5 pk) en 3,3 kW (4,5 pk). De kettingzagen voor de land- en tuinbouw bieden een uitstekend vermogen. Je zal altijd een machine vinden die aangepast is aan je behoeften. Met de optionele accessoires, zoals de 2-in-1 laser, kan je je werk met de kettingzagen voor de landbouw en de tuinbouw nog verder perfectioneren.

Comfortversie: kettingzaag voor de land- en tuinbouw met speciale opties

Een aantal modellen van de STIHL kettingzagen voor de land- en tuinbouw zijn ook verkrijgbaar in een comfortversie (C). De bediening van de machines is vereenvoudigd, zonder in te boeten op vermogen. Met de handmatige brandstofpomp vul je de carburator met brandstof door gewoon op de pompbalg te drukken. Zo start je je machine veel gemakkelijker, zelfs als ze lange tijd niet is gebruikt. De kettingzagen voor de tuinbouw met STIHL ErgoStart (E) bieden een uiterst comfortabele start: de krachtinspanning bij het starten wordt met de helft verminderd!

Om alle professionele taken aan te pakken moet een kettingzaag betrouwbaar en snel gebruiksklaar zijn. Om geen tijd te verliezen met het spannen van de ketting, heeft STIHL de machines van deze categorie uitgerust met een kettingsnelspanner (B). Je hebt dus geen extra gereedschap meer nodig!

Schoon en zuinig: milieuvriendelijke uitrustingen

De STIHL kettingzagen voor de landbouw staan garant voor een schone en ecologische werking. Dankzij de vierkanaalstechniek draait het lucht-brandstofmengsel in vier overstroomkanalen, wat de motorefficiëntie verhoogt maar ook minder brandstof verbrandt.

De kettingzagen van deze serie zijn ook uitgerust met het Ematic systeem om het olieverbruik te verminderen. Het speciale ontwerp van het zaagblad en de zaagketting zorgen voor een optimale verdeling van de kettingolie. Elke druppel bereikt dus precies en enkel de te smeren zones, wat tot 50% olie bespaart. De hoogwaardige kettingzagen voor de land- en tuinbouw, zoals de MS 391, zijn bovendien uitgerust met een instelbare oliepomp waarmee je de vereiste hoeveelheid olie exact kunt doseren. Als je werkt met een zeer lange zaaggarnituur of in bijzonder droog hout, kan je dus de olietoevoer verhogen op basis van je behoeften.

Schonere lucht: sommige kettingzagen voor de land- en tuinbouw kan je uitrusten met de optionele STIHL HD2-filter. Deze tot 70% dunnere filter houdt de fijnste deeltjes tegen en is vervangbaar zonder gereedschap.

* Adviesprijs van de fabrikant vanaf 1 juli 2021 inclusief BTW.

Dit productassortiment en deze informatie kunnen per land licht afwijken. Wijzigingen qua techniek, uitrusting, prijs en toebehoren zijn voorbehouden.