Zitmaaiers met opvangbak

FilterIconFilteren

Accessoires

EFFICIËNT MAAIEN DANKZIJ ZITMAAIERS MET OPVANGBAK

De comfortabele zitmaaier met opvangbak voor grote oppervlakten is bij STIHL verkrijgbaar met een inhoud van 250 l bij een maaibreedte van 80 cm en 350 l voor maaibreedten tot 125 cm.

GAZONTRACTOR MET OPVANGBAK: EFFICIËNT OP GROTE OPPERVLAKTEN

Voor grotere gazons met een oppervlakte van 4000 m² tot 8000 m² en meer zijn zowel krachtige als comfortabele grasmaaiers nodig. Wij bevelen particulieren met grote percelen en hoveniers aan om een STIHL zitmaaier met opvangbak te gebruiken. Deze zitmaaiers zijn geschikt voor oppervlakten tot 10.000 m² en zorgen voor zeer hoge maaiprestaties. Dit is mogelijk dankzij de grote maaibreedtes van 80 tot 125 cm.

COMFORT GECOMBINEERD MET ERGONOMIE: ZITMAAIER MET OPVANGBAK

Op een zitmaaier met opvangbak van STIHL heb je door je verhoogde positie altijd goed zicht op je werkgebied. De geveerde stoel kan gemakkelijk en zonder gereedschap aan bijna elke lichaamslengte worden aangepast. Hierdoor kan je ergonomisch en dus gezond werken. Ook het maaiwerk is eenvoudig te bedienen, waarbij de messen tijdens het rijden in één handeling in- en uitgeschakeld kunnen worden. Daarvoor zorgt de elektromagnetische meskoppeling.

Ook kan je de opvangbak van de STIHL zitmaaier vanaf je stoel leegmaken, moeiteloos en gemakkelijk met behulp van de sabelgreep. Dankzij de instelbare vulindicatie zie je wanneer het tijd is om de opvangbak te legen. Aangezien de vorm van de opvangbak op de schep van een graafmachine lijkt, wordt deze optimaal gevuld. De opvangbakken zijn van kunststof, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden geleegd en gereinigd zonder resten achter te laten.

VOORUIT EN ACHTERUIT MET SLECHTS ÉÉN PEDAAL

Om je volledig te kunnen concentreren op het maaien van het gazon, heeft STIHL de 1-pedaalaandrijving ontwikkeld. Door middel van de hendel kan je comfortabel schakelen tussen voor- en achteruitrijden. Zo kan je snel manoeuvreren, vooral in bochtige omgevingen of op terreinen met bloemperken, struiken en bomen. Het drukgevoelige pedaal maakt een fijne schakeling tussen de snelheden mogelijk: hoe harder je het pedaal met je voet indrukt, des te sneller rijdt je zitmaaier met opvangbak. Het instapmodel heeft een vermogen van 7,6 kW (10,3 pk), de luxe variant 14,7 kW (20 pk). Onze luxe modellen zijn bovendien uitgerust met een geïntegreerde snelheidsregelaar waarmee je de snelheid automatisch kan handhaven. Als je wilt stoppen, hoef je enkel het aparte rempedaal in te drukken en dan stopt de zitmaaier onmiddellijk. Lange afstanden op uitgestrekte terreinen zijn door de tankinhoud overigens zonder problemen mogelijk. Bijna alle STIHL zitmaaiers met opvang hebben een tank van 9 liter.

CONSISTENT GRASMAAIEN

Voor de gazontractoren worden verschillende maaiwerken gebruikt. Zo zijn er maaiwerken met slechts één mes en maaiwerken met twee messen. In sommige zitmaaiers met opvangbak wordt een synchroonmaaiwerk gebruikt. Bij deze modellen zijn de maaimessen 90° gedraaid. Het synchroonmaaiwerk is zo geconstrueerd dat het gras gelijkmatig wordt gemaaid en snel naar de opvangbak wordt geleid. Bovendien zorgt het geleidesysteem bij alle STIHL zitgrasmaaiers met opvangbak voor een continu hoge maaikwaliteit. Hierdoor wordt het gras aan de randen van het maaigebied namelijk ook meegenomen en naar het maaiwerk geleid – bij maaihoogten van 30 tot 100 mm, afhankelijk van het model.

PRAKTISCHE ACCESSOIRES VOOR ZITMAAIERS MET OPVANGBAK

Als je je gazon ook wilt bemesten met de zitmaaier en zo de groei van het gazon wilt ondersteunen, kan je optioneel een mulchkit voor de gazontractor aanschaffen. Maaien en mulchen wordt zo praktisch in één handeling gedaan. Verschillende uitbreidingssets voor mulchen zijn voor alle maaibreedtes verkrijgbaar. Ook sneeuwkettingen en een sneeuwruimset zijn beschikbaar. Onze zitmaaiers met opvangbak zijn namelijk ook geschikt voor sneeuwruimen.