In 5 stappen een tijdschriftenrek maken van hout

Maak iets stijlvols en unieks met weinig materialen. In onze eenvoudige doe-het-zelfgids lees je hoe je een rustiek tijdschriftenrek maakt.

Tijdschriften in een zelfgemaakte tijdschriftenhouder uit een houtblok

Zelf een tijdschriftenrek maken: geef alles de ruimte – stijlvol!

Heb je er genoeg van dat er steeds delen van de krant door je hele huis slingeren? En lees je graag tijdschriften in je vrijetijd, maar vind je ze niet erg mooi als ze thuis rondslingeren? Dan hebben we hier het antwoord op beide problemen: een doe-het-zelf tijdschriftenhouder organiseert jouw drukwerk op één plek – en dit unieke houten rek zorgt ook voor een rustieke uitstraling.

Je kan onze doe-het-zelfgids makkelijk aanpassen om een oplossing te ontwerpen die past bij jouw smaak – welke maat, houtsoort en kleur je ook de voorkeur geeft.

Tijdschriftenhouder maken: materialen en gereedschappen

Leuk aan dit project is dat je er maar een paar materialen voor nodig hebt:

Een tijdschriftenrek zelf maken: stapsgewijze instructies

Klaar? Dan gaan we met hout aan de slag om een tijdschriftenrek te maken!

Met aandacht voor je veiligheid: beschermingsmiddelen

Het is leuk om met krachtig gereedschap te werken en je kan er je vaardigheden mee uitbreiden, wat geweldig is zolang je effectieve en veilige beschermkleding draagt tijdens het gebruik ervan. Draag altijd je persoonlijke beschermingsmiddelen wanneer je met je kettingzaag werkt. Dit omvat een helm, een broek met snijbescherming, veiligheidslaarzen en meer. Meer informatie vind je in de gebruiksaanwijzing van je product. Voordat je de kettingzaag voor de eerste keer gebruikt, moet je je volledig vertrouwd maken met dit gereedschap en ervoor zorgen dat het vóór elk gebruik in perfecte staat is. Op verzoek bereidt je STIHL dealer je machine met plezier voor op de eerste klus en adviseert je ook over de soorten veiligheidskleding die je op je gemak kan uitproberen. Onthoud dat persoonlijke beschermingsmiddelen geen vervanging zijn voor veilige werkmethoden.

Stapsgewijze instructies

De klus is geklaard: je praktische tijdschriftenrek is nu helemaal af. Of het nu voor je eigen huis is of als cadeau, de rustieke look geeft elke leeshoek een gezellige sfeer.

Tijdschriften in een zelfgemaakte tijdschriftenhouder uit een houtblok

Samenvatting: Zelf een tijdschriftenrek maken

  • Een tijdschriftenhouder zorgt ervoor dat al jouw kranten en tijdschriften mooi opgeruimd zijn
  • Met een blok hout en wat gereedschap maak je snel je eigen tijdschriftenrek
  • Draag tijdens het werken altijd persoonlijke beschermingsmiddelen volgens de gebruiksaanwijzing van je gereedschap.
  • Zaag het blok eerst op de gewenste lengte. Zaag er een schijf vanaf om een vlakke onderkant te maken. Zaag twee rechte lijnen om het hoofddeel van het houten tijdschriftenrek te maken en werk de randen dan bij met een vijl