Robotmaaiergarage zelf maken

We leggen je stap voor stap uit hoe je zelf een garage voor je iMOW® robotmaaier maakt.

Vrouw met veiligheidsbril en werkhandschoenen knielt naast een garage voor de STIHL iMOW® robotmaaier

Garage voor een robotmaaier zelf maken: een huisje voor de iMOW®

Heb je een ¡MOW® en wil je die graag beschermen tegen regen, hagel en UV-stralen als hij niet in gebruik is? Dan is zelf een overkapping voor je robotmaaier maken de ideale oplossing. 

We hebben zelfs een plan voor je dat perfect is afgestemd op de iMOW®. De robotmaaiergarage die je volgens onze instructies zelf kan bouwen, beschermt niet alleen je iMOW® tegen mogelijke schadelijke invloeden van buitenaf, maar ook de laadcontacten van je robotmaaier zijn beschermd. Zo verleng je de levensduur van je iMOW®. Je ziet het: er zijn een heleboel goede redenen om zelf een houten garage voor je robotmaaier te maken!

STIHL iMOW® robotmaaier staat bij het dockingstation op een gazon voor een heg, erachter de ingang van het huis

De ideale plaats voor je robotmaaiergarage

Je plaatst de zelfgebouwde iMOW® garage waar ook het dockingstation staat. Daar rijdt de iMOW® automatisch naartoe zodra hij moet worden opgeladen. 
 
Zorg dus voor voldoende ruimte bij het dockingstation (als je onze robotmaaiergarage zelf bouwt, heb je een basisoppervlak van 100 x 80 cm nodig, met links en rechts minstens 60 cm ruimte en geen grote metalen delen achter het station, zoals een garagedeur). 
 
De garage van de robotmaaier mag geen obstakel vormen in de tuin en moet goed toegankelijk zijn.
Vrouw met werkhandschoenen knielt voor geopende afdekkap van het dockingstation van de STIHL iMOW® robotmaaier

Zelf een garage voor je robotmaaier maken: de voorbereidingen

Ter voorbereiding moet je grondig het gazon maaien waar je later de robotmaaiergarage wilt plaatsen. Zet je iMOW® ook op pauze door op de stopknop te drukken en de machinevergrendeling in het menu te activeren. 

Koppel het laadstation los van de stroomvoorziening, open de afdekkap van het dockingstation en maak de geleidingsdraden voor de iMOW® los volgens de gebruiksaanwijzing. 

Leg vervolgens alle gereedschappen en materialen klaar die je nodig hebt om de overkapping voor de robotmaaier zelf te maken.

Overzicht van gereedschappen en materialen waarmee je een robotmaaiergarage kunt maken en een STIHL iMOW® robotmaaier

Maak zelf een robotmaaiergarage: de instructies

Heb je alles? Dan kan je nu met ons stappenplan zelf een huisje voor je robotmaaier maken. Het bouwconcept is vergelijkbaar met dat van een carport: drie open zijden en een schuin dak dat bovenaan kan worden geopend. 

Vrouw plaatst het dockingstation voor de STIHL iMOW® robotmaaier onder de robotmaaiergarage

Samenvatting: robotmaaiergarage zelf maken

  • Een zelfgemaakt huisje voor je robotmaaier beschermt de iMOW® tegen regen, hagel en UV-stralen, waardoor de levensduur van de maaier wordt verlengd.

  • Je kan de overkapping voor je robotmaaier zelf maken met onze instructies.

  • Draag tijdens het werken altijd je persoonlijke veiligheidsuitrusting volgens de gebruiksaanwijzing.

  • De zelfgebouwde robotmaaiergarage is robuust, stevig en heeft ook een opbergvak waar je bijvoorbeeld accessoires kan opbergen.