Garage voor robotmaaier: Maak je eigen stijlvolle bescherming

We leggen je stap voor stap uit hoe je zelf een garage voor je iMOW® robotmaaier maakt.

Garage voor een robotmaaier zelf maken: een huisje voor de iMOW®

Heb je een ¡MOW® en wil je die graag beschermen tegen regen, hagel en UV-stralen als hij niet in gebruik is? Dan is zelf een overkapping voor je robotmaaier maken de ideale oplossing. 

We hebben zelfs een plan voor je dat perfect is afgestemd op de iMOW®. De  houten garage vor je robotmaaier die je volgens onze instructies zelf kan bouwen, beschermt niet alleen je iMOW® tegen mogelijke schadelijke invloeden van buitenaf, maar ook de laadcontacten van je robotmaaier zijn beschermd. Zo verleng je de levensduur van je iMOW®. Je ziet het: er zijn een heleboel goede redenen om zelf een houten garage voor je robotmaaier te maken!

STIHL iMOW® robotmaaier staat bij het dockingstation op een gazon voor een heg, erachter de ingang van het huis

De ideale plaats voor je robotmaaiergarage

Je plaatst de zelfgebouwde iMOW® garage waar ook het dockingstation staat. Daar rijdt de iMOW® automatisch naartoe zodra hij moet worden opgeladen. 
 
Zorg dus voor voldoende ruimte bij het dockingstation (als je onze overkapping voor robotmaaiers zelf bouwt, heb je een basisoppervlak van 100 x 80 cm nodig, met links en rechts minstens 60 cm ruimte en geen grote metalen delen achter het station, zoals een garagedeur). 
 
De garage van de robotmaaier mag geen obstakel vormen in de tuin en moet goed toegankelijk zijn.
Vrouw met werkhandschoenen knielt voor geopende afdekkap van het dockingstation van de STIHL iMOW® robotmaaier

Zelf een afdak voor je robotmaaier maken: de voorbereidingen

Ter voorbereiding moet je grondig het gazon maaien waar je later de robotmaaiergarage wilt plaatsen. Zet je iMOW® ook op pauze door op de stopknop te drukken en de machinevergrendeling in het menu te activeren. 

Koppel het laadstation los van de stroomvoorziening, open de afdekkap van het dockingstation en maak de geleidingsdraden voor de iMOW® los volgens de gebruiksaanwijzing. 

Leg vervolgens alle gereedschappen en materialen klaar die je nodig hebt om de overkapping voor de robotmaaier zelf te maken.

Overzicht van gereedschappen en materialen waarmee je een robotmaaiergarage kunt maken en een STIHL iMOW® robotmaaier

Maak zelf een houten garage voor robotmaaier: de instructies

Heb je alles? Dan kan je nu met ons stappenplan zelf een houten garage voor je robotmaaier maken. Het bouwconcept is vergelijkbaar met dat van een carport: drie open zijden en een schuin dak dat bovenaan kan worden geopend. 

Vrouw plaatst het dockingstation voor de STIHL iMOW® robotmaaier onder de robotmaaiergarage

Bied extra bescherming met een iMOW® Zonnedak

Naast het zelf maken van een garage voor je robotmaaier, kan je ook overwegen om een iMOW® zonnedak aan te schaffen. Dit handige accessoire biedt bescherming tegen regen en andere weersomstandigheden. Hierdoor wordt de levensduur van je robotmaaier verlengd. Ontdek meer over het iMOW® zonnedak op onze productpagina en geef je robotmaaier de bescherming die hij verdient.

 

Maak je Robotmaaier Winterklaar

Wanneer de winter nadert, is het belangrijk om je robotmaaier goed voor te bereiden op de koude maanden. Het winterklaar maken van je robotmaaier zorgt ervoor dat deze in optimale conditie blijft en klaar is voor het volgende groeiseizoen. Dit omvat het reinigen en opbergen van de maaier, het controleren van de messen en de accu, en ervoor zorgen dat alle onderdelen goed beschermd zijn tegen vorst en vocht.

Wil je meer weten over het winterklaar maken van je robotmaaier en handige tips ontvangen om dit proces soepel te laten verlopen? Bezoek onze pagina over het winterklaar maken van robotmaaiers voor gedetailleerde instructies en advies om je robotmaaier in topconditie te houden, zelfs tijdens de wintermaanden. Het is de sleutel tot een langere levensduur en blijvend gazonplezier.

 

Samenvatting: overkapping robotmaaier zelf maken

  • Een zelfgemaakt huisje voor je robotmaaier beschermt de iMOW® tegen regen, hagel en UV-stralen, waardoor de levensduur van de maaier wordt verlengd.

  • Je kan de overkapping voor je robotmaaier zelf maken met onze instructies.

  • Draag tijdens het werken altijd je persoonlijke veiligheidsuitrusting volgens de gebruiksaanwijzing.

  • De zelfgebouwde robotmaaiergarage is robuust, stevig en heeft ook een opbergvak waar je bijvoorbeeld accessoires kan opbergen.