STIHL MotoMix®: goed voor mens, machine & milieu

Net als een topatleet op z'n voeding moet letten, heeft uw STIHL benzinemotor de geschikte brandstof nodig om topprestaties te leveren. Ongeacht of het om een kettingzaag, bosmaaier of bladblazer gaat, de kant-en-klare STIHL MotoMix® is speciaal ontwikkeld om uw STIHL benzinemachine optimaal te laten renderen én de levensduur te verlengen. Ontdek hieronder waarom MotoMix® goed is voor mens, machine & milieu.

✓Mens
Met MotoMix® werkt u steeds veilig en comfortabel. Het is een extreem schone brandstof doordat de brandstofdampen nagenoeg geen schadelijke stoffen zoals olefinen en aromaten (o.a. benzol of tolueen) bevatten. De bijgevoegde hoogwaardige HP Ultra motorolie verzekert een vlotte start en optimale acceleratie van de motor, ook na een periode van inactiviteit. Zo werkt u steeds vlot en probleemloos met uw benzinemachine, zelfs wanneer u plots meer of minder gas geeft.

✓Machine
De alkylaat brandstof bestaat uit een nagenoeg reukloos 1:50 mengsel met uitstekende smeereigenschappen. Het lage gehalte aan schadelijke stoffen beschermt de benzinemotor op een duurzame manier en minimaliseert slijtage. De brandstof heeft een stabiele kwaliteit en is minstens 5 jaar houdbaar. De optimaal op elkaar afgestemde benzinebestanddelen vermijden het stilvallen van de motor wanneer u van vol gas op stationair draaien overgaat. Overbodige motorstarts behoren daardoor tot het verleden.

✓Milieu
De MotoMix® brandstof onderscheidt zich door haar milieuvriendelijke eigenschappen. Dankzij de homogene samenstelling van de benzinebestanddelen zorgt STIHL MotoMix voor een zo goed als volledige en zuivere verbranding, met een ongeveer 20 % lager CO-gehalte in de uitlaatgassen. Omdat de brandstof geen aromaten en olefine bevat, wordt ook het ozonvormend vermogen met ongeveer 30 % verminderd. In vergelijking met het mengsel uit 95 SP draagt MotoMix® zelfs bij tot 70% minder uitlaatgassen. Bovendien is de bijgevoegde STIHL HP Ultra motorolie ook biologisch afbreekbaar, tot meer dan 80% binnen de 21 dagen.

Kortom, de STIHL MotoMix® brandstof is niet alleen prettig in gebruik en duurzaam voor de motor, ze is ook minder belastend voor het milieu. Voor verdere vragen over MotoMix® kunt u altijd terecht bij uw STIHL dealer.

STIHL brandstoffen De speciale 2-takt benzine STIHL MotoMix

Ontdek STIHL MotoMix
STIHL Optimum System Het STIHL Optimum System

Bekijk de video