Directe productkeuze Kettingzagen
STIHL kettingzagen

STIHL kettingzagen

Legendarisch sinds het prille begin!

Dat STIHL uitgegroeid is tot het meest verkochte merk benzinekettingzagen, is geen toeval. Sinds meer dan 90 jaar zijn de STIHL kettingzagen synoniem voor uitmuntendheid, vermogen en know-how, dankzij onze jarenlange ervaring. Elke dag vergemakkelijken onze kettingzagen het werk voor de gebruikers ervan, dankzij ongeëvenaarde kwaliteit en hoogstaande technologie. Ongeacht de omstandigheden of het soort werk, we hebben dé kettingzaag die aangepast is aan al uw vereisten, om uw werk te vereenvoudigen, maar vooral met plezier uit te voeren. Of u een particuliere gebruiker, landbouwer, tuinaanlegger, boomverzorger, houthakker,… bent, bij STIHL beschikt u over een breed assortiment van kettingzagen, dat aan al uw wensen zal voldoen.

STIHL kettingzagen: krachtige zagen altijd en overal

Bij elke toepassing weten de kettingzagen en motorzagen van STIHL de gebruikers met hun hoogwaardige en ongeëvenaarde kwaliteit te overtuigen. In de land- en bosbouw of bij privégebruik stellen zowel gelegenheids- als professionele gebruikers telkens weer hun vertrouwen in deze krachtpakketten.

Perfecte resultaten met de STIHL kettingzagen – in de tuin, het atelier, …

STIHL produceert kettingzagen die net zo goed op de particuliere gelegenheidsgebruiker als op de veeleisende professionele gebruiker afgestemd zijn. Particuliere gebruikers kiezen doorgaans voor de compacte modellen met een vermogen tot 2,2 kW. Die zijn eenvoudig te manipuleren en vormen een betrouwbaar hulpmiddel om een stuk grond te onderhouden, om houten constructies te realiseren of om een voorraad haardhout aan te leggen. Voor toepassingen in de landbouw zijn er de speciale en bijzonder veelzijdige STIHL kettingzagen met een vermogen tot 3,3 kW. En tot slot zijn er de modellen voor de professionele bosbouw die zich onderscheiden door hun enorme vermogen tot 6,4 kW.

Om heel bijzondere opdrachten en uitdagingen tot een goed einde te brengen, heeft STIHL speciale kettingzagen ontwikkeld. Met kettingzagen voor de boomverzorging, hoogsnoeiers, accu hoogsnoeiers en reddingszagen worden ook die speciale opdrachten een succes.

De juiste aandrijving voor elke situatie: benzine, accu of elektromotor

In de meeste motorzagen bouwt STIHL verbrandingsmotoren in die van de 2-MIX®-techniek gebruik maken en daardoor een hoog vermogen ontwikkelen. De tweetaktmotor van STIHL combineert een groot snijvermogen en krachtige acceleraties met een laag brandstofverbruik en een lage belasting op het milieu. De 2-MIX®-motor van STIHL beantwoordt aan de strenge EU-emissienorm niveau II.

Zowel voor particuliere als voor professionele gebruikers vormen de STIHL accu kettingzagen een praktisch én milieuvriendelijk alternatief. Het vermogen van de moderne accu’s en elektrische technologieën maakt ook een langdurig gebruik van die machines onder hoge belasting mogelijk. De krachtige lithium-ionaccu van STIHL onderscheidt zich door zijn lange levensduur: ook na vele honderden laadbeurten is hij nog even betrouwbaar als op de eerste dag. De modellen uit het STIHL COMPACT AccuSysteem lenen zich voor werkzaamheden in huis of in de tuin. De extra krachtige kettingzagen van het PRO AccuSysteem zijn geschikt voor het professionele gebruik in open lucht of in de bouw.

Vooral bij ambachtelijke toepassingen en in gesloten ruimtes vallen de elektrische kettingzagen van STIHL op door hun eenvoudige bediening en uitstekende snijvermogen. Inschakelen doe je gewoon door een knop in te drukken waarna je meteen over een vermogen tot 2,5 kW beschikt.

Hoog vermogen en praktische extra’s

Met het omvangrijke aanbod standaard- en bijkomende functies bewijst STIHL nog maar eens zijn knowhow en professionele ideeënrijkdom. Doordachte systemen maken de STIHL kettingzagen krachtig, veilig en eenvoudig te bedienen. Zo voorkomt de zijdelingse kettingspanner bijvoorbeeld dat je de zaagketting moet aanraken. Een handbediende brandstofpomp (purger) zorgt voor een snellere toevoer van de brandstof naar de carburator. En de gepatenteerde tankdoppen kunnen snel zonder gereedschap geopend worden. En dankzij het STIHL antivibratiesysteem tonen de machines zich nog comfortabeler in het gebruik. Doordacht, stevig en praktisch.

Enkele modellen kunnen indien gewenst met extra functies uitgerust worden:

  • Comfortversie (C)
  • Kettingsnelspanner (B)
  • ErgoStart (E)
  • Kettingrem QuickStop Super (Q)
  • M-Tronic (M)
  • Elektrische handgreepverwarming (W)
  • Elektrische carburatorverwarming (V)
  • Tophandle (T)
  • De extreem robuuste Picco Duro zaagketting

Het juiste toebehoren voor de STIHL kettingzaag

Opdat de STIHL kettingzagen vele jaren lang hun hoge kwaliteit zouden behouden, moeten ze op de juiste manier beschermd en onderhouden worden. Er zijn daarvoor passende accessoires voor de bescherming en het onderhoud van de zagen beschikbaar, en indien nodig kunnen de snijgarnituren vervangen worden.