Directe productkeuze Zitmaaiers
Zitmaaiers

Zitmaaiers

Echt maaicomfort

De zitmaaiers van de T4, T5 en T6 serie combineren een onberispelijk maairesultaat en innovatieve technieken. We hebben ons in onze zoektocht naar perfectie laten inspireren door de auto industrie om een gelijkwaardig comfort te bieden zoals bij het besturen van een auto. Het resultaat is een uitstekend maaivermogen, een vlotte bediening, een precieze en soepele wendbaarheid en een ongeëvenaard rijcomfort.

STIHL zitmaaiers: grasmaaien wordt een plezierritje

Wanneer je grote grasperken moet maaien, zal je ongetwijfeld het comfort van een STIHL zitmaaier op prijs stellen. Je bestuurt de machine terwijl je er comfortabel op zit. STIHL zitmaaiers kunnen we in twee categorieën onderverdelen: compacte modellen die bijzonder wendbaar zijn en zich daarom het best voor smalle en hoekige terreinen lenen, en gewone modellen waarmee je ook grote oppervlakken zonder probleem kunt maaien. De zitmaaiers worden in verschillende varianten aangeboden, telkens met andere motoren en snijbreedtes. Zo kun je in het aanbod heel precies de optimale machine voor jouw vereisten vinden.

Compacte zitmaaiers: krachtig en wendbaar

De compacte STIHL zitmaaier RT 4082 biedt veel meer dan alleen maar goede maaiprestaties. Want deze zitmaaier heeft tegelijk ook een behoorlijke mate rijplezier in petto. Dankzij de eenvoudige bediening kun je grote oppervlakken in een handomdraai maaien, ook wanneer het om een smal terrein met veel hoeken en kantjes gaat. Dat is ook te danken aan de motor. De STIHL zitmaaier is uitgerust met een krachtbron waarvan het vermogen, in vergelijking met het vorige model, 16% groter is. De RT 4082 beschikt over de volgende uitrusting:

  • een hendel waarmee de gebruiker eenvoudig en comfortabel tussen de vooruit- en achteruitversnelling kan schakelen
  • een grasopvangbox met een volume van 250 liter
  • geïntegreerde opvanggeleiders die ervoor zorgen dat ook het gras langs de kanten netjes gemaaid wordt
  • een lage doorstap die een grote beenruimte biedt, zorgt ervoor dat de gebruiker comfortabel kan op- en afstappen
  • een bijzonder kleine draaicirkel
  • een bestuurdersstoel die zowel in de lengte als in de hoogte versteld kan worden
  • messen die eenvoudig via een elektromagnetische meskoppeling ingeschakeld
  • kunnen worden
  • een optionele mulchfunctie die ingebouwd kan worden

De klassieke zitmaaier: meer power om te maaien

De klassieke STIHL zitmaaiers onderscheiden zich niet alleen door hun uitstekende maaiprestaties, maar ook door een grote mate aan rijplezier. Met de verschillende modellen maai je grasperken tot 10.000 m² in één beurt. STIHL zitmaaiers die met een zijdelingse uitwerpopening uitgerust zijn, vangen het maaisel niet in een opvangbox op, maar werpen het langs de zijkant naar buiten. De klassieke modellen zijn in totaal in drie reeksen beschikbaar, elk met hun specifieke voordelen.

De STIHL zitmaaier RT 4097 S uit de 4-serie is bijvoorbeeld veel meer dan alleen maar een praktische machine. Bij dit model kun je heel eenvoudig met een hendel van rijrichting veranderen zodat manoeuvreren rond hindernissen kinderspel wordt. Bovendien hechtte de constructeur bij het design van dit model ook veel belang aan een sportief uiterlijk. En opdat het gras tijdens het maaien niet beschadigd zou worden, is deze STIHL zitmaaier met grote turf-banden uitgerust. Die sparen het oppervlak en laten bij het maaien geen diepe sporen na.

De RT 6127 ZL, waarmee je grasperken tot 10.000 m² kan maaien, is met recht en reden het vlaggenschip van de vloot STIHL zitmaaiers. Dit model is uitgerust met een synchroonmaaiwerk met een snijbreedte van 125 cm dat zelfs onder zware omstandigheden een optimaal resultaat levert. Bovendien is deze zitmaaier met enkele technische blikvangers uitgerust die van het grasmaaien een waar genot maken, zoals de ergonomische cockpit met lcd-display. En ook op het vlak van design laat dit model geen wensen onvervuld.