Directe productkeuze Benzine heggenscharen op steel
Benzine heggenscharen op steel

Benzine heggenscharen op steel

Voor meer reikwijdte

De STIHL benzine heggenscharen op steel bestaan in feite uit een mes van een heggenschaar gemonteerd op een steel van een STIHL bosmaaier. Zij worden vooral gebruikt voor het snoeien van bijzonder hoge en brede heggen. Een draaggordel zorgt voor krachtensparend werken.

Vergelijking Model Cilinderinhoud ­cm³ Vermogen ­kW/Pk Gewicht ­kg Totale lengte ­cm Prijs
HL 91 KC-E 24,1 0,9 / 1,2 5,8 168 1) € 739,00*
HL 92 KC-E 24,1 0,9/1,2 5,6 € 729,00*
HL 92 C-E 24,1 0,75/1 € 759,00*
HL 94 KC-E 24,1 0,9/1,2 5,7 199 1) € 809,00*
HL 94 C-E 24,1 0,9 / 1,2 6,2 242 1) € 829,00*
1) Met mesgarnituur

Benzine heggenscharen op steel verleiden zowel professionelen als particulieren

Als het gaat om het onderhouden van brede, hoge heggen, hebben standaard heggenscharen, hoe krachtig ze ook zijn, hun grenzen. In dat geval krijgen heggenscharen op steel de voorkeur! Dankzij de steel waarop de mesbalken zijn bevestigd, zijn hoge heggen gemakkelijk bereikbaar zonder ladder.

Benzine heggenscharen op steel garanderen efficiënt, draadloos werk en stellen je in staat om je heggen in een mum van tijd tot in de perfectie te snoeien. In het STIHL assortiment vind je modellen die zijn aangepast aan verschillende hoogten.

Enkele tips bij het kiezen

Door de juiste benzine heggenschaar op steel te kiezen wordt snoeien op een privéterrein of in openbare groene ruimten kinderspel. Om de juiste machine voor je behoeften te vinden, moet je een paar criteria overwegen. Twee punten zijn bijzonder belangrijk: het gebruiksgebied en de gewenste uitrustingen.

Het gebruiksgebied verwijst naar het oppervlak dat je wilt snoeien met je heggenschaar op steel. Hierbij is vooral de hoogte van de te onderhouden heggen bepalend. Ook de snijlengte van de messen is erg belangrijk. Hoe langer de messen, hoe beter geschikt om snel rechte heggen te snoeien. Als je daarentegen artistieke vormen wilt maken, krijgen kortere messen, die preciezer snoeiwerk mogelijk maken, de voorkeur.

Het gebruiksgebied wordt echter niet alleen bepaald door de hoogte en het oppervlak van de heg, maar ook door de diameter van de te snoeien takken. Als je werk voornamelijk bestaat in het snoeien van randen en het regelmatig verkorten van heggen, heb je waarschijnlijk vooral te maken met jonge takken. In dit geval volstaat een machine met gemiddelde prestaties. Maar hoe zwaarder het gebruik van je heggenschaar, des te krachtiger het gekozen benzinemodel moet zijn.

Als het gaat om uitrustingen, komt het eropaan je prioriteiten te bepalen. Een STIHL benzine heggenschaar op steel is standaard uitgerust met de volgende onderdelen:

  • STIHL 2-MIX-motor met laag brandstofverbruik
  • ErgoStart voor een eenvoudige start
  • Beugelhandgreep voor ergonomisch werk

Hierbij komen nog de unieke kenmerken van elk model, zoals de snelspanner van de STIHL HL 94 C-E benzineheggenschaar op steel, waarmee de mesbalk tot 145° in beide richtingen kan worden gedraaid. De HL 91 KC-E, een model met een korte steel, is ook uitgerust met een draaibare mesbalk die het mogelijk maakt om de bovenkant van de heggen gemakkelijk te snoeien vanaf de grond.

Benzine heggenschaar op steel: veel voordelen

Veel gebruikers die een benzine heggenschaar op steel hebben gekocht verklaren dat ze hun machine niet meer zouden kunnen missen voor het onderhoud van hun tuinen en groene ruimten.

  • Geen voedingskabel nodig
  • Dankzij zijn hoge vermogen zijn zelfs taaie heggen heel gemakkelijk te snoeien
  • Dankzij de steel vormen hoge heggen geen probleem meer voor de rug

De prioriteit van STIHL is om zijn professionele en particuliere gebruikers machines aan te bieden die hun werk vereenvoudigen. Goed doordachte uitrustingen garanderen een optimaal gebruiksgemak. De belangrijkste productontwikkelingen van STIHL dragen bij aan een efficiënt gebruik met behoud van hoge prestaties. De STIHL 2-MIX-motor van de benzineheggenscharen op steel bespaart bijvoorbeeld tot 20% brandstof en verlaagt de gasuitstoot tot 70% in vergelijking met STIHL tweetaktmotoren die niet uitgerust zijn met de 2-MIX-technologie.

* Adviesprijs van de fabrikant vanaf januari 2021 inclusief BTW.

Dit productassortiment en deze informatie kunnen per land licht afwijken. Wijzigingen qua techniek, uitrusting, prijs en toebehoren zijn voorbehouden.