Directe productkeuze Kettingzagen voor boomverzorging
Kettingzagen voor boomverzorging

De handige kettingzagen voor de boomverzorging

speciale machines voor gekwalificeerde professionals

De kettingzagen voor de boomverzorging zijn speciaal gemaakt voor werkzaamheden in de boom en moeten dan ook uitsluitend voor deze werkzaamheden worden gebruikt. Deze kettingzagen zijn alleen bedoeld voor tot boomverzorging opgeleide gebruikers.

Vergelijking Model Cilinderinhoud ­cm³ Vermogen ­kW/Pk Gewicht ­kg Prijs
MS 151 TC-E 23,6 1,1/1,5 2,6 1) vanaf € 552,00*
MS 194 T 31,8-31,8 1,4/1,9 3,3 1) vanaf € 489,00*
MS 201 TC-M 35,2 1,8/2,4 3,7 1) vanaf € 851,00*
MSA 161 T, zonder accu en lader 2,5 2) vanaf € 395,00*
1) Zonder benzine, zaagblad en zaagketting 2) Zonder accu, met zaagblad en zaagketting

Lichte en krachtige kettingzagen voor professioneel gebruik

De STIHL kettingzagen voor boomverzorging maken indruk met hun comfortabele hantering en lage gewicht waardoor werken op hoogte veel gemakkelijker wordt. Dankzij hun gebruiksgemak en trillingsarme motor zijn ze de ideale oplossing voor alle werkzaamheden in boomtoppen waarbij niet alleen een volledige bewegingsvrijheid maar ook optimale zaagprestaties zijn vereist. Deze speciale kettingzagen zijn voorbehouden voor strikt professioneel gebruik.

Kenmerken van professionele kettingzagen voor boomverzorging

De STIHL tophandle kettingzaag (T) onderscheidt zich door uitzonderlijke prestaties en een eenvoudig ontwerp. De handgreep werd overgebracht naar het bovenste deel van het motorblok om de lengte van de kettingzaag te verkleinen. Dankzij deze eigenschap, gecombineerd met een laag gewicht en een kortere zaaggarnituur, vergemakkelijkt een kettingzaag voor boomverzorging werkzaamheden in boomtoppen die met conventionele kettingzagen moeilijk uit te voeren zijn.

Of je nu met een touw of vanaf een hoogtewerker werkt, het onderhoud van bomen op hoogte is voorbehouden aan professionals. Dankzij hun compacte structuur en het STIHL antivibratiesysteem zijn de STIHL kettingzagen voor de boomverzorging de ideale keuze voor alle snoeiwerkzaamheden en voor het verwijderen van dood hout. Hun comfortabele bediening begint met een eenvoudige start: om ervoor te zorgen dat de kettingzagen voor de boomverzorging op elk moment in een handomdraai startklaar zijn, heeft STIHL verschillende starttechnieken ontwikkeld.

  • STIHL ErgoStart (E): de kettingzaag voor de boomverzorging MS 150 TC-E met het STIHL ErgoStart systeem is voorzien van een spiraalveer tussen de koordrol en de krukas, voor een moeiteloze start. Je hebt 50% minder kracht nodig om je machine te starten. Dit maakt ook een langzamere start mogelijk.
  • STIHL ElastoStart de kettingzaag voor de boomverzorging STIHL MS 201 TC-M is uitgerust met een speciale ElastoStart startgreep die zorgt voor een gelijkmatige start zonder schokken en die bovendien je spieren en gewrichten spaart. Het ElastoStart systeem kan ook optioneel op het model MS193 T worden geïnstalleerd.
  • STIHL M-Tronic (M) op de kettingzaag voor de boomverzorging MS 201 TC-M zorgt het systeem M-tronic voor de elektronische regeling van de startprocedure van de motor. De technologie herkent de koude of warme start en houdt rekening met externe omstandigheden zoals de temperatuur, de hoogte en de brandstofkwaliteit. M-Tronic zorgt dus voor een gemakkelijke start, maar verzekert ook een optimaal motorvermogen, een uitstekende acceleratie en een constant maximum toerental.

De verschillende types STIHL kettingzagen voor de boomverzorging beantwoorden aan de vereisten in alle mogelijke gebruikssituaties.

Voor professionele werkzaamheden in de bosbouw en landschapsverzorging biedt het assortiment van STIHL verschillende modellen hoogsnoeiers en kettingzagen voor de boomverzorging met uitstekende snijprestaties. Om volledig vrij te kunnen bewegen in boomtoppen worden de meeste STIHL kettingzagen voor de boomverzorging aangedreven door een benzinemotor. Voor wie op geluidsgevoelige locaties moet werken is de ultralichte MSA 161 T beschikbaar met accuvoeding. Kies ook de gepaste accessoires:

  • Koffer voor kettingzagen (met harde schaal)
  • Draagtas voor kettingzagen (zacht)
  • Speciale kettingbescherming voor kettingzagen voor boomverzorging (tot 35 of 40 cm)
  • Combisleutel om de zaagketting op te spannen
  • Multifunctioneel gereedschap
  • Voor de accukettingzaag MSA 161 T: standaard- en snelladers

Meer veiligheid en comfort dankzij STIHL

Gezonde bomen vereisen regelmatig onderhoud. Om gemakkelijk op grote hoogte en in krappe omstandigheden te werken heeft STIHL zijn kettingzagen voor de boomverzorging voorzien van een geavanceerde technologie. Zo zijn ze bijvoorbeeld uitgerust met een inklapbare haak die het mogelijk maakt om de transportriem in alle veiligheid te bevestigen aan de kettingzaag of tegen verlies beveiligde moeren op het kettingwieldeksel voor een snelle vervanging van de ketting.

Met de gepatenteerde tankdoppen van STIHL kan je het olie- en brandstofniveau snel en gemakkelijk aanvullen. Speciale sluitingen kunnen zonder gereedschap worden geopend en gesloten. Met de zijdelingse kettingspanner draai je de spanmoer aan zonder het risico te lopen de ketting of de scherpe punt van de velkam aan te raken.

STIHL 2-MIX-motor: hoog vermogen en lage emissies

Alle STIHL benzinekettingzagen voor de boomverzorging zijn uitgerust met een STIHL 2-MIX-motor. Die veroorzaakt een sterke luchtwerveling met het mengsel van brandstof, lucht en olie. De motor kan de brandstof dus veel efficiënter verbranden. Voor hetzelfde vermogen gebruik je 20% minder brandstof vergeleken met tweetaktmotoren die niet zijn uitgerust met de STIHL 2-MIX-technologie en verminder je de uitstoot van uitlaatgassen met 70%. Kies dus voor een moderne STIHL kettingzaag voor de boomverzorging – goed voor je portemonnee én voor het milieu.

* Adviesprijs van de fabrikant vanaf 1 juli 2021 inclusief BTW.

Dit productassortiment en deze informatie kunnen per land licht afwijken. Wijzigingen qua techniek, uitrusting, prijs en toebehoren zijn voorbehouden.