Voordelen van accu's bij professioneel gebruik

Professionals werken graag met STIHL accumachines, omdat deze veel voordelen bieden. We presenteren je de belangrijkste.

Een STIHL professional zaagt met een accukettingzaag een houten balk door, op de achtergrond werkt nog een arbeider met een accukettingzaag

Overzicht: Accuvoordelen 

 • AP accu's hebben tal van voordelen, bijv. integratie in STIHL connected, laadtoestandweergave of bruikbaarheid bij regen 
 • Voordelen voor medewerkers o.a. in ergonomisch ontwerp en eenvoudige startprocedure
 • Voor bedrijven meestal lagere bedrijfskosten bij hoge prestaties  
 • Stille werking zonder uitlaatgassen in privétuinen, scholen en wooncomplexen  
 • Flexibel opladen van de accu's door innovatieve laadoplossingen zoals de multilader of de bottTainer   

Algemene accuvoordelen 

STIHL accumachines bieden veel voordelen in de tuin-, landschaps- en boomverzorging en ook bij gemeentewerken – zowel voor medewerkers en bedrijven als voor klanten. Ze maken effectief werken zonder uitlaatgassen mogelijk. Bovendien zijn ze stil, krachtig en hebben ze een lange levensduur. 

Het STIHL AP systeem voor professioneel gebruik omvat een brede waaier aan accumachines uit verschillende categorieën, die dankzij krachtige lithium-ion-accu's en ruggedragen accu's bijzonder flexibel inzetbaar zijn. Beproefde STIHL kwaliteit, de hoogste veiligheidsnormen, uitgebreide accessoires en intelligent energie- en laadmanagement inbegrepen.

Voordelen van de STIHL lithium-ion-accu's

In alle STIHL accumachines worden lithium-ion-accu's gebruikt – en dat heeft tal van voordelen:

 • lange levensduur 
 • geen memory-effect
 • gering gewicht 
 • geringe zelfontlading

Tot de bijzondere voordelen van AP accu's tellen:  

 • eenvoudige integratie in STIHL connected door geïntegreerde Bluetooth-interface bij AP 300 S en AP 500S
 • weergave van de laadtoestand via vier groene ledlampjes 
 • gebruik bij regen mogelijk

Accuvoordelen

De krachtige professionele accu's moeten, afhankelijk van het werkgebied, aan verschillende eisen voldoen en tonen in de concrete toepassingsgebieden verschillende sterke punten.

Een man geeft zijn collega een STIHL accu, ze bevinden zich allebei achter de laadvloer van een voertuig, waarop onder andere de bottTainer en een STIHL accukettingzaag en andere apparaten staan

Voor het werken in privétuinen is een breed machinepark nodig.

Privétuinen

Voor het werken met accumachines in privétuinen is een breed machinepark nodig. Het AP systeem heeft alles wat je nodig hebt. Per machine is doorgaans een korte gebruikstijd nodig, zodat de acculooptijden meer dan voldoende zijn. 

Bij gebruik in privétuinen overwegen de voordelen van de gebruiksvriendelijke, flexibele accumachines ten opzichte van benzinemachines, omdat ze zonder lawaai of geuroverlast te gebruiken zijn.

Ontdek accumachines voor particulieren

Een man in beschermende uitrusting zaagt met een STIHL accukettingzaag een boomstam in een groenvoorziening

Krachtige accukettingzagen zijn geschikt voor boomverzorging.

Boomverzorging 

Voor de boomverzorging in particuliere en openbare ruimtes zijn lichte, flexibel inzetbare apparaten nodig die stil en zonder uitlaatgassen kunnen worden gebruikt. Vooral bij verzorgend snoeiwerk komen bewijzen de praktische accumachines hun nut. Het starten zonder startkoord verloopt aanzienlijk sneller en eenvoudiger dan bij conventionele benzinemachines.

Een man in werkuitrusting verwijdert bladeren van een pad in het park met behulp van een accubladblazer

Met accubladblazers kunnen bladeren emissievrij worden verwijderd.

Publieke ruimte en grotere privétuinen

Tuinonderhoud brengt een aantal veeleisende dingen met zich mee. Stil werken zonder uitlaatgassen en zonder onaangename geur is hier bijzonder gewenst.  

Als het gaat om bescherming tegen geluidsoverlast en emissies bewijzen accumachines hier hun sterke punten ten opzichte van machines met een benzinemotor – zowel voor klanten als voor iedereen in de directe werkomgeving.

Accumachines voor openbare ruimtes bestellen

Flexibel en krachtig: accutechnologie van STIHL

De krachtige professionele accutechnologie van STIHL biedt lange looptijden en een intelligent laad- en energiebeheer. Hiermee kan je effectief landschaps-, tuin- en boomverzorging en gemeentelijke werkzaamheden uitvoeren. Enkele van de professionele accu's en accumachines worden in Duitsland geproduceerd.

Werktijden van professionele accu's 

De werktijden van onze professionele accu's en accumachines vind je in ons overzicht: loop- en laadtijden (werktijden)

De AP 500 S 

De AP 500 S zet een nieuwe standaard met zijn innovatieve Power Laminate technologie. De unieke en robuuste cellen zorgen voor meer vermogen en capaciteit. Bovendien maakt de technologie een dubbele levensduur en een dubbel aantal laadcycli mogelijk in vergelijking met alle andere STIHL accu's.

Innovatieve laadoplossingen 

Met STIHL kan je je accupark flexibel opladen en eenvoudig in het oog houden. In de werkplaats, op kantoor of onderweg bij het gebruik – voor elke behoefte vind je de ideale laadoplossing.

Man gebruikt laptop in een werkplaats.

STIHL connected – voordelen door integratie in een netwerk  

Met STIHL connected heb je je verbonden apparaten altijd in het oog – ook onderweg. Dit maakt het eenvoudiger om onderhoudsintervallen waar te nemen – zowel voor de veiligheid van medewerkers als voor een langere levensduur van de apparatuur. Bovendien kunnen de apparaten zo nodig tijdig worden vervangen, waardoor de uitvaltijd tot een minimum wordt beperkt.

De ruggedragen STIHL accu's AR 2000 L en AR 3000 L en de STIHL accu's AP 500 S en AP 300 S zijn via een geïntegreerde Bluetooth®-interface als één apparaat te integreren en te beheren. Daardoor kan je in de STIHL connected App en in de STIHL connected Portal snel de gebruiksduur en het serienummer opvragen. De STIHL accu's AP 300 S en AP 500 S maken bovendien een gegevensanalyse van de accustatus mogelijk, zoals de laadcycli, de conditie en – in het geval van de AP 300 S – de laadstatus. 

Vind je eigen accumachine

Nog meer voor liefhebbers van technologie