Kettingolie BioPlus

STIHL kettingolie BioPlus

De STIHL kettingolie BioPlus zorgt voor uitstekende prestaties en is bovendien milieuvriendelijk. Deze plantaardige smeerstof onderscheidt zich door haar goede ecologische eigenschappen, zonder dat daardoor het smeer- en hechtvermogen aangetast worden in de gematigde en warme klimaten. De kettingolie BioPlus is biologisch snel afbreekbaar en heeft het "Blaue Engel" label gekregen.

Perfecte smering.

STIHL BioPlus kettingolie werd speciaal ontwikkeld om kettingen te smeren van motorzagen die met grote snelheid draaien. Ze vertoont voor een plantaardige olie weinig neiging tot harsvorming.

Uitstekende bescherming.

De olie omvat naast speciale kleefadditieven nog actieve bestanddelen die het zaagblad en de ketting een doeltreffende bescherming bieden - ook al wordt het zaaggereedschap kort aan extreem hoge temperaturen blootgesteld. Zelfs in zware gebruiksomstandigheden is rookvorming uitgesloten. Deze olie blijft ook vloeibaar bij lage temperaturen (tot -15 °C) .

Goed voor het milieu.

Van alle kleefolies voor zaagkettingen op basis van koolzaadolie vertoont de kettingolie STIHL BioPlus de grootste weerstand tegen oxidatie Zelfs wanneer de olie lange tijd niet wordt gebruikt, vertoont ze weinig neiging tot harsvorming en overtreft ze  de eisen voor het ontvangen van het "Blaue Engel" label. Omdat de olie biologisch afbreekbaar is, is ze in de vervuilingscategorie 0 ondergebracht en is ze dus ideaal om in waterwinningsgebieden en in ecologisch kwetsbare gebieden gebruikt te worden.

Hoog compatibel.

BioPlus is perfect verenigbaar met de materialen van uw motorzaag, zoals de lichte metaallegeringen, de kunststoffen, de lak en verf of de elastomeren.