6 tips bij sneeuwruimen

6 tips bij sneeuwruimen

Een wit deken van sneeuw is een prachtig zicht, maar maak voor de veiligheid de stoep voor je huis, de oprit en de tuinpaden wel sneeuwvrij. Met onze handige gereedschappen en machines wordt sneeuwruimen een "koud kunstje"!

1. Voorkom de kans op een boete

In verschillende landen is het sneeuwruimen opgenomen in de politiecodex. Dit betekent dat je een boete kan krijgen wanneer je de stoep voor je huis niet sneeuwvrij maakt. De regelgeving verschilt per zone. Het bedrag van de boetes kan dan ook verschillen, het kan oplopen tot 250 euro. Maak voor de zekerheid dus altijd je stoep sneeuwvrij.

2. Ruim de sneeuw zo snel mogelijk op

Sneeuw die er nog niet zo lang ligt, is nog los en ruimt een stuk sneller en gemakkelijker op dan aangevroren of aangestampte sneeuw. Heeft het 's nachts gesneeuwd, ruim het dan diezelfde ochtend nog op. Vooral wanneer je de juiste gereedschappen en machines gebruikt, is deze sneeuw zo opgeruimd!

3. Sneeuwruimen met een bladblazer

Sneeuwruimen wordt een leuke klus met een bladblazer! Losse sneeuw blaas je eenvoudig weg met de machine. Maak de paden, de oprit en het terras schoon zodat er geen kans is op uitglijden. Blaas alle sneeuw op een hoop. Kinderen kunnen hier heel leuk mee spelen! Zo'n massa sneeuw zorgt voor uren sneeuwpret. Een sneeuwpop is dan waarschijnlijk snel gemaakt.

4. Handige borstelrol

De borstelrol is een handig gereedschap bij het schoonvegen van je stoep, tuinpad of oprit. Je monteert het combigereedschap eenvoudig op het STIHL CombiSysteem. De borstel draait rond en zo veeg je gemakkelijk alle sneeuw bij elkaar. De beschermrand zorgt ervoor dat je geen sneeuw in je gezicht krijgt.

5. Oprit sneeuwvrij maken met een zitmaaier

Haal je zitmaaier maar onder het kleed vandaan want ook in de winter komt hij van pas! Met een ombouwkit tover je hem om tot sneeuwruimer. Met een werkbreedte van gemiddeld 125 cm is deze sneeuwruimer vooral heel handig als je een grote oprit sneeuwvrij wilt maken. De ombouwkit is verkrijgbaar bij een STIHL dealer.

6. Zorg voor goede én warme kleding

Zorg voor een goede en veilige uitrusting wanneer je aan de slag gaat met één van bovenstaande machines. Vooral wanneer het vriest zijn handschoenen en goede schoenen heel belangrijk om jezelf warm te houden.

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Neem dan contact op met een STIHL dealer die je graag verder helpt.