Directe productkeuze Grasmaaiers
Grasmaaiers en grasmachines

Grasmaaiers en grasmachines

De juiste machine voor elk gazon

De grasmaaiers en grasmachines van STIHL zorgen voor een perfecte snit en zijn daarbij krachtig en betrouwbaar. De vele innovatieve details maken het maaien eenvoudiger en aangenamer dan ooit. Of je nu een benzine grasmaaier, elektrische grasmaaier of accu grasmaaier zoekt, je vindt gegarandeerd het juiste model binnen het uitgebreide STIHL assortiment. Bovendien biedt STIHL niet enkel de klassieke modellen met grasopvanbox aan, maar zijn er ook mulchmaaiers en grasmaaiers voor hoog gras beschikbaar.

STIHL grasmaaiers voor een optimaal gazononderhoud

Om in een ontspannen sfeer te kunnen genieten van je tuin, moet je hem regelmatig onderhouden. Een grasmaaier is dus onmisbaar. Bij de aanschaf van een nieuwe maaier moet je erop letten dat de machine aan je specifieke behoeften voldoet. Daarom is het STIHL assortiment grasmaaiers heel veelzijdig, gaande van klassieke benzine grasmaaiers tot milieuvriendelijke accu grasmaaiers, elektrische grasmaaiers en mulchmaaiers. Afhankelijk van het model kunnen de STIHL grasmaaiers oppervlakken tussen 200 en 3000 vierkante meter onderhouden.

Benzine grasmaaiers voor kleine en grote gazons

De STIHL benzine grasmaaiers zijn naargelang het model ideaal voor kleine tot grote tuinen. Deze modellen onderscheiden zich door hun vermogen en kenmerken om precies aan al je behoeften te voldoen. De modellen zijn bijvoorbeeld uitgerust met een traploos verstelbare Varioaandrijving of een messenremkoppeling.

De STIHL grasmaaiers voor grote gazons bieden niet alleen een uitzonderlijk vermogen, maar zijn ook zeer ergonomisch om gedurende langere tijd het best mogelijke gebruikscomfort te bieden.

Accu grasmaaiers: mobiel, compact, handig en stil

De accu grasmaaiers vallen voornamelijk op door hun compacte structuur. Ze zijn dan ook uiterst wendbaar en gemakkelijk te transporteren, vooral handig als je een volkstuintje of de tuin van je vakantiehuis moet onderhouden. Deze STIHL grasmaaiers zijn uitgerust met moderne lithium-ionaccu’s die je een lange looptijd en een lange levensduur bieden. Een accu grasmaaier is vooral geschikt voor het onderhoud van kleine en middelgrote gazons. In slechts één maaibeurt klaart hij die klus gemakkelijk.

Elektrische grasmaaiers: ideaal voor kleine en middelgrote gazons

Als je een middelgrote tuin dicht bij je huis moet maaien, is een elektrische grasmaaier een ideale oplossing. Je hebt enkel een buitenstopcontact nodig om meteen aan het werk te gaan. Deze STIHL grasmaaiers maken indruk met hun milieuvriendelijke werking, maar ook met hun snij- en opvangvermogen en hun eenvoudige bediening. STIHL biedt ook een brede selectie accessoires voor alle modellen. Hiermee kun je je elektrische grasmaaier precies aan je specifieke behoeften aanpassen.

Een goede voorbereiding voor het volgende seizoen

Om ervoor te zorgen dat je STIHL grasmaaier je nog vele jaren van dienst kan zijn, moet je hem op de juiste manier onderhouden. Het is vooral belangrijk om je grasmaaier in de herfst te onderhouden voor je hem voor de winter opbergt. Aangezien je hem enkele maanden niet zult gebruiken, is een zorgvuldige reiniging vereist. Resten van brandstof en vuil kunnen de machine namelijk beschadigen. Denk er tijdens het reinigen aan om de staat van de messen te controleren en ze indien nodig te slijpen of te vervangen. Een STIHL dealer kan dit jaarlijks onderhoud voor jou uitvoeren. Dek je grasmaaier vervolgens netjes af en bewaar hem op een droge plaats tot het volgende maaiseizoen.