Directe productkeuze Speciale grasmaaiers
Speciale grasmaaiers

Speciale grasmaaiers

Mulchmaaiers en grasmaaiers voor hoog gras

Met de R serie biedt STIHL gerichte oplossingen voor specifieke taken zoals mulchen. De mulchmaaiers (zonder grasopvangbox of met zijdelingse uitworp) vermalen het gemaaide gras tot fijne deeltjes en verspreiden het daarna over het gazon om als meststof de bodem te bemesten. De STIHL grasmaaiers uit de R serie zijn geschikt voor percelen tot 2500 m2 en zullen je overtuigen met hun vele troeven.

Vergelijking Model Gazonoppervlak ­m² Snijbreedte ­cm Snijhoogte ­mm Vermogen ­ Prijs
RM 2 R 46 28-85 2,1 kW / 2,8 PS € 399,00*
RM 2 RC tot 1.500 46 28-85 2,2 kW / 3,0 PS € 484,00*
RM 2 RT tot 1.500 46 28-85 2,2 kW / 3,0 PS € 669,00*
RM 3 RT tot 2.000 48 25-80 2,4 kW / 3,3 PS € 749,00*
RM 4 RT tot 2.500 53 30-70 2,2 kW / 3,0 PS € 799,00*
RM 4 RV tot 2.500 53 30-70 2,2 kW / 3,0 PS € 899,00*
RM 4 RTP tot 2.500 53 30-70 2,6 kW / 3,5 PS € 959,00*

Speciale STIHL grasmaaiers voor veeleisende tuiniers en professionals

Hoog gras, natuurlijke tuinen of moeilijke percelen: de speciale grasmaaiers van STIHL helpen je telkens wanneer een klassieke grasmaaier op zijn grenzen stoot en niet is opgewassen tegen de karwei. De handige mulchmaaiers combineren een delicaat snijresultaat met de toevoeging van milieuvriendelijke meststoffen. De STIHL grasmaaier met drie wielen laat zich perfect sturen tussen obstakels.

Een geavanceerde techniek voor een verbeterde doeltreffendheid en werkcomfort

De speciale grasmaaiers van STIHL verzekeren een doeltreffend en comfortabel gebruik, zelfs in moeilijke omstandigheden. De krachtige motoren van Kohler en Briggs & Stratton starten moeiteloos en zijn een kostbare hulp op hellingen en grillige terreinen. Ons assortiment omvat krachtige modellen voor alle mogelijke taken.

  • De speciale grasmaaiers van STIHL met een manoeuvreerbare structuur op drie wielen glijden gemakkelijk tussen obstakels en maaien hoekige gazons nauwkeurig. Ze maaien het gras heel eenvoudig op de gewenste hoogte en zijn ideaal voor iedereen die van een gevarieerde tuin houdt.
  • De geïntegreerde 1-trapswielaandrijving (T) vereenvoudigt het maaien op hellend terrein en grote oppervlakken.
  • De modellen met een ashoogteverstelling kan je exact instellen afhankelijk van het te maaien oppervlak. Ideaal voor ruw terrein.
  • De speciaal gevormde mulchmessen maaien het gras op verschillende niveaus. Vervolgens wordt het direct in de behuizing fijngehakt. Het gemaaide gras levert waardevolle voedingsstoffen aan je gazon. Bovendien blijf je gespaard van de vervelende klus van het verzamelen van het gras.
  • Een inklapbaar stuur vergemakkelijkt het reinigen en zorgt voor een compact transport van de speciale STIHL grasmaaiers.

Constructie met 3 wielen – krachtige en uiterst manoeuvreerbare machines, ideaal voor gevarieerde tuinen

De STIHL grasmaaiers met 3 wielen zijn speciaal ontworpen om een optimale manoeuvreerbaarheid te bieden. Het zwenkbaar voorwiel maakt de grasmaaier bijzonder wendbaar. Je maait dus gemakkelijk tussen struiken, bloembedden en bomen. Zelfs in tuinen met vele hoekjes en kantjes komen de messen van de maaiers met 3 wielen dicht bij het gras. De STIHL RM 3 RT, uitgerust met het Ready Start systeem, 1-trapswielaandrijving en ashoogteverstelling, garandeert een minder vermoeiend werk op oppervlakken tot 2000 m².

De STIHL mulchmaaiers houden je gazon gezond

Het grote voordeel van mulchmaaiers ten opzichte van klassieke grasmaaiers? Ze zijn zeer comfortabel en veel sneller. Ze verspreiden het gemaaide gras rechtstreeks op het gazon, waar het dient als waardevolle organische meststof. Je gazon krijgt de voedingsstoffen en het vocht dat het nodig heeft, en jij geniet van een onberispelijk maairesultaat en een perfect groene tuin. Mulchen maakt je gazon ook dichter en vermindert vervilting.

De STIHL grasmaaiers dragen zorg voor je gazon

Welke STIHL mulchmaaier kies je? Alles hangt af van je behoeften. In het STIHL assortiment vind je een ruime keuze aan diverse machines met verschillende toepassingen, van het onderhoud van een kleine voortuin tot het professioneel mulchen van uitgestrekte gazons.

De RM 2 R is een handige grasmaaier die zich gemakkelijk tussen struiken, bomen en banken laat sturen. Hij heeft geen grasopvangbox, maar is uitgerust met een mulchhulpstuk dat het gemaaide gras fijnhakt en verdeelt over het gazon waar het als meststof wordt gebruikt. Met een snijbreedte van 46 centimeter en een krachtige motor kan dit model gazons en grasvelden tot 1500 m² de baas. Met de QuickFix snelspanner kun je het stuur snel inklappen voor een eenvoudig transport.

De RM 2 RC heeft vergelijkbare uitrusting, maar beschikt over een gemakkelijk startende motor. Slechts één keer aan het starttouw trekken volstaat. Nooit eerder was het zo eenvoudig om een grasmaaier te starten. En voor een optimaal comfort is hij uitgerust met een Softgrip duwstang die de bediening ook nog aangenaam maakt.

De RM 2 RT doet het nog beter dankzij een voorwielaandrijving die het mulchmaaien in aanzienlijke mate vergemakkelijkt. De machine beweegt snel over je gazon en is gemakkelijk te sturen wanneer het aandrijfsysteem is geactiveerd.

Met een snijbreedte van 53 cm is de RM 4 RT mulchmaaier van STIHL geschikt voor het onderhoud van grote oppervlakken tot 2500 m². Hij is ontworpen voor uitzonderlijke resultaten en is bovendien zeer duurzaam dankzij zijn geavanceerde uitrustingen. Een krachtige motor, een handige voorwielaandrijving, vibratiedempende elementen en een aangename grip vergroten het gebruiksgemak nog meer. Deze STIHL mulchmaaier werd door zijn milieuvriendelijke werking met geringe uitstoot bekroond met het prestigieuze Scandinavische milieulabel “Svanen”.

De professionals zullen ongetwijfeld de prestaties van het model RM 4 RTP waarderen. Deze mulchmaaier met lage uitstoot heeft een uitstekende duurzaamheid dankzij de bijkomend versterkte assteunen en asbouten, de robuuste materialen, de dubbele, afgesloten kogellagers en de aluminiumvelgen. Het verminderde trillingsniveau maakt het mogelijk om zonder probleem urenlang te maaien.

De RM 4 RV heeft alle kenmerken van de modellen van de RM 4 Serie, maar is bovendien uitgerust met een Varioaandrijving. De snelheid wordt dus continu aangepast zodat de STIHL mulchmaaier snel en moeiteloos terreinen van meer dan 2500 m² de baas kan.

* Adviesprijs van de fabrikant vanaf januari 2021 inclusief BTW.

Dit productassortiment en deze informatie kunnen per land licht afwijken. Wijzigingen qua techniek, uitrusting, prijs en toebehoren zijn voorbehouden.