DIY projecten met de STIHL kettingzaag

Bouwen met een STIHL motorzaag

Bomen vellen, hout zagen... Maar wacht eens even! Het leven van een STIHL motorzaag draait niet alleen rond haardhout. U kunt de motorzaag ook voor leuke doeleinden gebruiken, om nestkastjes, bloembakken of tuinmeubels te creëren bijvoorbeeld. Alle bouwinstructies daarvoor vindt u op deze pagina's. Kies materiaal en hout dat tegen weer en wind bestand is, hout van naaldbomen bijvoorbeeld zoals lork, douglasden of pijnboom. Voor u aan het werk gaat, raden we u aan om aandachtig de handleiding van uw motorzaag te lezen. We hopen dat u er veel plezier aan beleeft en dat u uw plannen kunt waarmaken.

Zelf een tuintafel maken in 7 stappen

Een zelfgemaakte tuintafel is mooi, praktisch én uniek!  Zelf een houten tuintafel maken? Wij tonen stap voor stap hoe je dat doet!

Een lamp maken van een boomstam

In deze DIY laten we je zien hoe je van een boomstam een decoratieve tuinlamp maakt, met behulp van je STIHL kettingzaag. De boomstam-lamp is ook nog eens praktisch, want naast lamp kan je hem ook gebruiken als zitje of bijzettafel. Aan de slag!

Maak je stoel van een boomstam

Zo maak je een stoel van een boomstam

Houd je van een rustieke stijl? Dan is deze stoel gemaakt van een boomstam écht iets voor jou. Hij staat ongetwijfeld prachtig in je tuin of woonkamer. In dit artikel leggen we je uit hoe je dit meubelstuk gemakkelijk zelf maakt van een boomstam.

Maak je eigen houten siersterren

Maak je eigen houten siersterren

Met een kettingzaag en enige handigheid maakt u in geen tijd decoratieve kunstwerkjes - zoals houten sterren voor een sfeervolle versiering van uw huis, tuin of terras.
Maak zelf je houten rendier voor kerst

Maak zelf je houten rendier voor kerst

Op zoek naar een leuke en verrassende kersttoets in de tuin? In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je zelf een rendier maakt uit boomstammen en takken.

Maak je eigen houten tuinbank

Wat is er leuker dan relaxen in de tuin na een drukke werkdag? Een houten bank kan een echte blikvanger zijn in de tuin, zeker als je ze zelf gemaakt hebt. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je je eigen tuinbank kan maken uit hout. Tijd om de handen uit de mouwen te steken!

Bouw van een vogelnestje

Een klein huisje voor tuinvogels bouwen. Een beetje handigheid volstaat…

Een rustieke plantenbak

Een rustieke plantenbak in een boomstam bezorgt uw tuin een bepaald cachet.